Насловна Друштво Ашанин: Успјели смо да спријечимо одузимање имовине грађанима Мојковца

Ашанин: Успјели смо да спријечимо одузимање имовине грађанима Мојковца

0
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник покрета УРА Мојковац, Иван Ашанин, подсјетио је на прошломјесечно обраћање грађанима Мојковца око експропријације земљишта ради реконструкција дијела магистралног пута – Јадранска магистрала-М-2, кроз Мјесну заједницу Лепенац и дијелом Мјесну заједницу Стевановац. Истиче да је покрет УРА у Мојковцу тада упутио апел државним органима да преиспитају цијену коју су понудили првом понудом.

“Осјећали смо дужност пред грађанима како би имали праву информацију и сугерисали им да им је понуђена цијена за експропријацију путног земљишта прениска, те да траже од надлежних органа да се повећа цијена експропријације путног земљишта. Тада понуђена цијена је била 4 е/м2 и то за земљиште које је поред магистралног пута на 4-6 км од града.”, истиче Ашанин.

Ашанин, који је мр и дипломирани инжењер грађевинарства а притом био и директор Дирекције за саобраћај у 2016. години у „Влади изборног повјерења“, тврди да је почетна цијена заиста била пресмијешна. Пореди је са цијеном квадратног земљишта поред регионалног пута Коврен-Матаруге, такође на сјеверу земље која је била виша (од 4 до 6 евра по квадратном метру), иако се земљиште на том потезу односи на далеко пасивнији и рурални крај него поменути потез уз магистрални пут у општини Мојковац.

Он наводи и примјер уз регионални пут Беране –Лубница –Колашин гдје је плодно земљиште 2016. године процијењено на 10 евра и по тој цијени вршена експропријација.

Ашанин не крије задовољство што је након реаговања Грађанског покрета УРА у Мојковцу, услиједила нова понуда државних органа власницима парцела, сада дупло виша цијена и то 8 евра по квадратном метру. Он је позвао грађане да прихвате сада већ реалну цијену за експропријацију путног земљишта на дијелу магистралног пута М-2 кроз мјесне заједнице Лепенац и Стевановац.

“У Грађанском покрету УРА у Мојковцу осјећамо се као побједници,јер смо смо заштитили наше грађане. Тако ћемо радити и убудуће а тако смо радили све вријеме до сада у локалном парламенту, и то је оно што нас издваја од осталих. Сматрамо да је рад најбоља политика и препорука за политику. Наставићемо да радимо у правцу да грађани буду на првом мјесту а не интереси оних који су ојадили Мојковац и Црну Гору. Када од јесени будемо саставни дио власти имаћемо јачи механизам да директно помогнемо Мојковцу и грађанима са својим стручним, кадровским и људским квалитетима које УРА у Мојковцу има у својим редовима и по чему смо препознати”, каже Ашанин.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here