Насловна Политика Ашанин: Себи дијеле новац гладних и понижених грађана Мојковца

Ашанин: Себи дијеле новац гладних и понижених грађана Мојковца

1
ПОДИЈЕЛИ
Да се локална власт у Мојковцу поодавно изгубила у прикривању нелегалних радњи, види се јер иду дотле да на одборничка питања Грађанског покрета УРА Мојковац не одговара чак ни предсједник Скупштине Славенко Блажевић, као ни други локални органи на челу са предсједником Општине Дејаном Медојевићем, тврди предсједник Општинског одбора УРА у Мојковцу, Иван Ашанин.
Он истиче да је клуб одборника покрета УРА у Мојковцу, користећи се законским нормативима у оквиру Закона о приступу информација дошао до више открића злоупотребе службеног положаја.
Ашанин каже да предсједник Општине наставља са подмићивањем локалних до функционера мјесних одбора, како би их партијски приволио и тако посеже са злоупотребом државних ресурса, као у Афери „Снимак“ за коју је и оптужен. Ашанин додаје и да је то из разлога што постоји велики сукоб унутар ДПС-а.
„Локални ДПС све је то покушао да прикрије укидањем преноса сједнице Скупштине општине преко локалног радија и да  на сједници СО на којој се водила расправа на ове теме одговорни нијесу присуствовали, а да су их по партијском диктату заступници бранили грчевито, али неуспјешно. Малверзације се не могу сакрити, а спорних 5.000 евра су додијељени Магдалени Мрдовић – директорици ТО Мојковац, за реновирање и куповину стана у Сутомору“, истако је Ашанин додајући да су у питању буџетске паре , и да је то  урадио предсједник Општине Дејан Медојевић, а не неко друго лице.  
Ашанин тврди и да је злоупотребом службеног  положаја предсједник Општине редовно дијелио тринаесту плату привилегованинма сваке године.
„Превршило си ‘Тито’ сваку мјеру, па да је ријеч и о Јосипу Брозу много је, а не од вас г-дине предсједниче. Доста је било много тога,  господине Медојевићу али вријеме вас је нанијело, вријеме ће вас смјестити ђе доста вас  из ДПС-а и заслужује“, истиче Ашанин.
Предсједник покрета УРА у Мојковцу је истакао и да су ДПС-у у том граду ових дана пуна уста пројеката и планова за Мојковац.
„Од мљекаре, пиваре, Бјеласице и парка природе „Сињајевина“, не може бити ништа јер сте  Мојковац претворили у казамат, у дом старих, јер младост иде а ДПС интересна скупина дијели између себе по 5.000е како би ублажили пожар у својим редовима. Не бих о осталим ‘ситницама’ јер не желим да се спуштам ја на ваш ниво па ћу чувати друге од себе који поклекнуше на ваше мрвице“, истиче Ашанин.
Ашанин закључује да ће због злоупотребе службеног положаја Грађански покрет УРА предати кривичну пријаву против предсједника Општине Мојковац, Дејана Медојевића а да ће грађани на наступајућим изборима знати да оцијене ко је ојадио Мојковац и ко прича предизборне бајке о мегаломанским пројектима и да нема тога ко ће зауставити пут ДПС-а у ружну прошлост.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here