Насловна Политика Ашанин: Поносим се што сам на страни правде а не интережџија сопственог...

Ашанин: Поносим се што сам на страни правде а не интережџија сопственог џепа

0
ПОДИЈЕЛИ

Наставља се осионо понашање предсједника Општине и директорице ТО Мојковац у њиховим саопштењима у којима вријеђају здрави разум Мојковчана, изјавио је предсједник покрета УРА у Мојковцу, Иван Ашанин одговарајући на њихове реакције. Он је истакао да је поносан што је „на страни правде а не на страни интережџија сопственог џепа“.

Ашанин каже да не жели да узурпира јавност понављањем чињенице и докумената око куповине и реновирања стана у Сутомору од пара из мојковачког општинског буџета и буџета ТО што је и директорица Мрдовић признала, али као занимљиво истиче како предсједник Медојевић хоће да употријеби стару тезу ДПС-а „вјерујте мени не својим очима“.

„Грађани ипак вјерују очима, а не ушима. Ријечи ‘срам, стид и лаж’ сам ја могао да употријебим и имао разлога, али то нијесам и нећу. А вас су документа која сте лично потписали, а која су објављена у мом прошлом саопштењу демантовала и добро окарактерисала,“ истакао је Ашанин.

Он је поручио директорици ТО да подигне другу рату по одлуци и да заједно са предсједником општине да оставку. Уколико то не ураде – свеједно је, на локалним изборима на јесен ће их казнити гласачи, тврди Ашанин.

„Немојте да објављујем како сте мизерних 50 и 100 евра дијелили сами себи или на рачун стамбене проблематике покривали коцкарске дугове измиривајући их својим послушницима и то поново од гладних и понижених грађана Мојковца. Ваша власт посвађала је људе у локалној управи због неправедних потеза и знаће то да казне грађани Мојковца,“ истакао је он.

Уплатница о уплаћеној првој рати

Ко треба да се стиди: вас двоје или ја?

Ашанин је одговоре два функционера из Мојковца оцијенио јадикавком и испразном реториком. Истиче и да је невјероватно да директорица Мрдовић у саопштењу каже да свота коју је добила није велики износ. Ашанин их је упитао и да ли треба да се стиди он или они послије свега што су урадили Мојковцу.

„Ко треба да се стиди: вас двоје или ја? Причате Медојевићу о неким мојим спорним рјешењима. Понављам сва рјешења су дата уз потпис и записнике чланова скупштинске вишепартијске комисије и одлука СО Мојковац, уз то што је одлуком СО Мојковац била одређена цијена квадрата земљишта. Та Одлука СО Мојковац је била добра, подржана једногласно у локалном парламенту. Имали смо шансу тада да од тих пара направимо цијелу канализациону, водоводну и другу инфраструктуру за насеља Равни, Тутиће које ни до сада нема због деструктивних снага ваше партије које су је осујетиле док сте ви били пионир са марамом,“ нагласио је он.

Ашанин каже да је сујећење над свим важним пројектима за град настављено и у току два мандата Медојевићеве власти у Мојковцу.

„Драга господо ви не умијете ништа направити већ само упропастити. Ви и ваша директорица сте упропастили сваку манифестацију – Културно љето, Чорбијаду, Скокове са старог моста и друге туристичке манифестације Мојковца. Ваши резултати се у томе огледају. Колико вам дође гостију на задњу манифестацију Чорбијаде и зашто сте организацију те манифестације одузели људима који то знају да раде у потпори са приватницима? Те одговоре чекају грађани Мојковца,“ напоменуо је предсједник УРА-е Мојковац.

Одлука Дејана Медојевића као предсједника ТО Мојковац да додијели средстава директорици Мрдовић за реновирање стана

Сваки идеал о поштеној и праведној Црној Гори сте бацили под ноге

Ашанин се осврнуо и на причу о добијеним средствима за стамбено рјешавање запослених у Општини и о скупштинској одлуци поводом акције „1000+ станова“. Подсјећа да за ту није гласао клуб одборника покрета УРА већ да су предлагали други поштенији, несвађалачки модел.

„Хоћете да издвојите једног корисника те одлуке од осталих 7-8 службеника и прозивате га у саопштењу због партијске припадности. Па том кориснику је одлука СО Мојковац омогућила оно што је искористио. Подсјетићу Вас да није иста ствар када је у питању одлука СО и одлука неког ИО Туристичке организације чији сте ви предсједник. Уз то ваша одлука ИО ТО није заснована на плану и програму ТО који је усвојен на прошлој сједници СО Мојковац, и то је директно кршење прописа,“ казао је он.

Ашанин се осврнуо и на тврдње Медојевића да Ашанин мрзи ДПС. Истиче да ДПС нико не воли, а посебно не они чланови ДПС-а који су срцем били за независну и уређену државу.

„Сваки наш идеал о поштеној и праведној Црној Гори бацили сте под ноге, ви интережџије из ДПС-а попут актуелно оптужених као и оних будућих. За разлику од вас мене и даље води срце за Црном Гором и дошло је вријеме да се са интересџијама погледамо у очи. Поносан сам на ‘Независну листу’ 2013. године када сам са храбрим људима освојио близу 10% гласова. Она је претеча грађанске опозиције у Црној Гори и била је модел грађења најграђанскије партије у Црној Гори – Грађанског покрета УРА,“ нагласио је предсједник УРА-е Мојковац Иван Ашанин и додао да овим саопштењем ставља тачку на сва даља полемисања „са онима који Мојковац и Црну Гору користе искључиво за сопствене интересе“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here