Насловна Политика Ашанин: Парача, синоним ДПС-а, остаје без луксузног џипа

Ашанин: Парача, синоним ДПС-а, остаје без луксузног џипа

0
ПОДИЈЕЛИ

Диркетор Дирекције за саобрачај јавности, Иван Ашанин реаговао је на оптужбе бившег директора Саве Парача, истичући да је вјероватно чуо за народницу пословицу “није битно шта се каже него ко каже”.

Парача, каже Ашанин, је дипломирани социјални радник, те стога није адекватан да се упушта у његове инжењерске квалификације.

“Моје диплома каже да сам дипломирани инжењер грађевинарства са Загребачког свеучилишта, као и магистар грађевинарства са истог. Имају у Дирекцији, такође, на увид моје лиценце од Инжењерске коморе Црне Горе за све врсте грађевинских радова, па и за саобраћај. То да ли сам успио за 2-3 радне седмице обићи и упознати се са послом – јесам и није ми ни тешко с обзиром на струку. Додуше нијесам обишао баш све црногорске друмове, то радим обично викендима и не смета ми што их обилазим службеним возилом марке „поло“ или „голф“. У Савовог „мезимца“ џипа Тоуарег, понављам, нећу сиједати, али ће га он сигурно паркирати”, истакао је Ашанин.

Парача је, истиче Ашанин, синоним садашњег ДПС-а.

„Којег сам ја суштински напустио још 2011, када сам увидио те и такве ствари”, казао је Ашанин.

Боравећи у Дирекцији за саобраћај Ашанину је, каже, јасно и одакле толики медијски простор бившем директору на Јавном сервису.

“То објашњавају пословни дилови и ненаплаћени износи за билборде поред црногорских друмова од фирме Монтепано, која је суштински у власништву човјека из самог врха актуелног пословодства РТЦГ. Немојте мислити да овакве и сличне ствари не знају грађани Црне Горе”, казао је он.

Како додаје, припадао је ДПС- у и био предсједник ДПС Мојковца.

“Не стидим се својих дјела јер сам био први предсједник послије референдума и за вријеме мог мандата ДПС је први пут побиједио у Мојковцу. Мој мотив припадности је била државност Црне Горе и поново бих урадио исто, али послије референдума ни минута не бих био са таквом дружином”, истакао је Ашанин.

Како каже, са независном листом храбрих и одважних људи освојио је повјерење 10 одсто гласова његових Мојковчана и то поред невиђеног притиска удбашких структура на моје гласаче.

Позитивној, истиче он, никада није припадао.

“Када се појавила нова конструктивна опозиција, прикључили смо се Грађанском покрету УРА. Нека Саво остане у садашњем ДПС-у којег су изобличили и направили га таквог какав је сада. Све више и више гласача га напушта. Додуше тајно, а убрзо ћете се увјерити у то”, закључио је директор Дирекције за саобраћај, Иван Ашанин.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here