Насловна Друштво Ашанин: Парача је прави синоним садашњег ДПС-а

Ашанин: Парача је прави синоним садашњег ДПС-а

0
ПОДИЈЕЛИ

Поводом навода представника власти у Дирекцији за саобраћај Сава Параче који је Ашанина оптужио за навођење неистина, реаговао је данас директор Дирекције за саобраћај ЦГ мр Иван Ашанин, дипломирани инжињер грађевинства. Ашанин је нагласио да је кадровска политика која је Парачу довела на чело јавних предузећа која су градила путеве и крива што је економија на рубу провалије и да је стога Парача прави синоним садашњег ДПС-а. 

Саопштење г. Ашанина преносимо у цјелости:

Ви сте се само игром случаја и накарадном кадровском политиком нашли на челу таквих јавних предузећа која су радила путеве. Таква катастрофална кадровска политика од 90-их па до данас се води тако да социјални радници, професори и слично воде инжењерске ствари и обратно. Зато смо и у економији и у другим стварима ту ђе смо, на рубу провалије по свим основама.

Да сте урадили километре путева одговарам са следећом констатацијом: Путеве су радиле моје колеге инжењери са лиценцама, а не Ви.

Да Вам одговорим о мојим путевима – студирајући, затим радећи у бившем предузећу ЦГ Никшић 4 године, па и кроз инспекцијски надзор као и стручни надзор и у Фондуза путеве и Агенцији за инвестиције као и доношењу просторно планске документације у Мојковцу сам био укључен у то и директно и индиректно.

За кратко вријеме, боравећи у Дирекцији сам видио, а припремајући се за ову функцију ишчитао сам Стратегију развоја путева у Црној Гори, и средњерочну и дугорочну, коју једва нађоше у Дирекцији, а о бази података нијесте мрднули прстом итд.итд. Примијећен је невиђени локализам који потире све стратегије развоја Црне Горе а који су у вези са стратегијом путева. Локализам до те мјере да се пресвлаче и рехабилитују путеви који нијесу стари ни 8-10 година, раде се неки који су у Б категорији по приоритетима и тамо су утрошено више милиона.

Живимо од туризма а путеви дуж обале су у катастрофалном стању. О сјеверу да и не причамо – “њега је и Бог заборавио”, а у наредној кампањи ћете се похвалити али расписаним тендерима и пројектовањем и плановима бар што се тиче сјевера, али и југа.

Проблем који је тежак милион еура због нерјешавања, већ увелико четврта година тече, је коштао буџет Дирекције тј. државе Црне Горе близу милион еура. Јасно ми је било да је власник Монтепаноа у врху пословодства из РТЦГ имао дебеле користи чим Вам неколико пута даје медијски простор и још допушта и подстрекава лажно представљање да сте директор Дирекције за саобраћај не плаћајући и он и остали огромна средства. На најлакши вам се начин одужио.

То да ли је реклама, или контра реклама ДПС-у нека пресуде читаоци који знају да сте и Ви и власник МОНТЕПАНО-а из РТЦГ најбоље оличење и синоним садашњег ДПС-а који је гори и од онод старог из почетка деведесетих. А доживјеће те судбину из ’98 убрзо то вам грађани обећавају на јесен.

Уочавам сваким даном намјерне и ненемјерне пропусте нијесте били у стању да промијените-покренете иницијативу само једног члан у Правилнику или у Закону о путевима што је коштало државу близу 1.000.000 еура. Зар је било тешко били иницирати измјене једног члана у поменутим Законским рјешењима. Зато медијима у прилогу шаљем моју иницијативу према Министарству саобраћаја да по хитном поступку реагује како би зауставили четворогодишње цурење буџета и штете настале само по овој позицији милион еура до сада.

dokument MIN SAOBRAĆAJA (1)

Успјели сте да будете и предсједник Борда директора уз констатацију, по неколико функција истовремено, у исто вријеме сте били и у Дирекцији за саобраћај-директор и у Бродоградилишту-предсједник Борда директора, самим тим све ово су пратиле апанаже и уз то отпремнине које су вас пратиле, зато са разлогом даје се у народу право да Саво буде назван “директор за отпремнине”.

Успјели сте и да затворите-стечај уведете у Бродоградилиште Бијела и били истовремено на функцији у Дирекцији као и претходно у ЦГ пут сте свели са 1000 запослених на 200, значи толико људи и породица оставили на “ледину” без посла и још се хвалите са посланичком пензијом коју бисте имали право да примате али нећете итд., итд.

И да иронија буде већа некоме кажете да треба да ћути после свих ових чињеница и сл., ја нијесам ћутао много већима г-дине директоре отпремнина ЦГ!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here