Насловна Политика Ашанин демантовао Медојевића: Стан у Сутомору реновирали новцем грађана Мојковца

Ашанин демантовао Медојевића: Стан у Сутомору реновирали новцем грађана Мојковца

0
ПОДИЈЕЛИ

Након што је предсједник мојковачког одбора Грађанског покрета УРА Иван Ашанин, како је то и раније најављено, јавност упознао са чињеницом да је предсједник општине Дејан Медојевић додијелио средства Туристичке организације (ТО) Мојковца за реновирање стана у Сутомору, који је у власништву директорице Туристичке организације Магдалене Мрдовић, предсједник Општине је казао да је ријеч о “апсолутној неистини“, те да Општина Мојковац није утрошила чак 5.000 евра за рјешавање стамбених питања својих запослених. Ашанин је међутим, демантовао Медојевића, наводећи да стан у Сутомору јесте реновиран новцем грађана Мојковца.

Одлука предсједника Туристичке организације (ТО), а уједно и предсједника Општине Мојковац Дејана Медојевића из марта 2017. године, као и овјерена уплатница код Прве Банке из маја, а што је дио документације коју је Ашанин доставио медијима, оштро демантују наводе предсједника Општине.

„Парадокс је тај да је Дејан Медојевић (као предсједник Општине Мојковац) пренио буџетска средства Дејану Медојевићу (предсједнику Туристичке организације), тако да је исти, од новца грађана Мојковца, частио директорицу ТО Магдалену Мрдовић са чак 5.000 евра, за 8. март када је поднијела захтјев. Експресно – већ 10. марта је, вјероватно електронском сједницом ИО ТО, одлучено да се наведена средства уплате, док је предсједник Општине и Туристичке организације Медојевић иста додијелио Одлуком о финансијској помоћи за рјешавање стамбених проблема број 66, од 24. 03. 2017. године, чији члан 4. дефинише да се ‘додјелом ових средстава превазилазе стамбени проблеми, али се не рјешава питање подносиоца захтјева’. Дакле, исту предсједник Општине је ту одлуку потписао као предсједник ТО Мојковац. А још има храбрости да све то демантује и негира, због чега смо медијима прослиједили цјелокупну документацију, са уплатницом, о првој рати коју је примила директорица ТО,“ указао је Ашанин.

Он је упитао да ли то значи да су челници Општине планирали да и наредне године „дају директорици нових 5.000 евра“.

Уплатница о уплаћеној првој рати

Ухватили смо Вас у недјелу – уплатнице и докази говоре снажније од саопштења или реаговања

„А све и да јесте – неће моћи. Прво, ухватили смо Вас у недјелу. А друго, већ од новембра нећете бити у позицији да спроводите оваква и слична недјела, јер више нећете бити предсједник Општине. Вјерујем да Вам није преостало ништа друго сем да, заједно са директорицом ТО Мрдовић, одмах поднесете неопозиву оставку. А да даље не би замајавали јавност, уплатнице и достављени докази говоре снажније од било којег саопштења или реаговања,“ указао је Ашанин.

Ашанин је казао да нема потребе да предсједник општине медијски позива институције да провјере законитост, јер ће их он позвати сам, јер је раније „најавио подношење пријаве за овакав случај бахатости и бруталне злоупотребе службеног положаја2.

„Док се покривате колективном одговорношћу Извршног одбора ТО, чији сте предсједник, питам Вас: да ли је Планом и буџетом ТО, Скупштина општине Мојковац одобрила наведених 5.000 евра Магдалени Мрдовић за реновирање њеног стана у Сутомору? Или је у питању само Ваша жеља да у Сутомору будете комшије, са обзиром на то да у истом граду правите кућу на име најближе својте која зарађује свега 400 евра,“ упитао је Ашанин.

На наводе предсједника Општине Мојковац, Ашанин одговара да његова кућа у Рогамима већ тринаест година није ни упола довршена и прекривена, док „господин Медојевић одлично зна колико ја зарађујем, а сходно платној листи – и да су мјесечне зараде мени и мојој супрузи, оптерећене готово 80% кредитима“.

„Нема потребе да скрећете причу о правилницима, јер немате ни морално нити професионално право да некоме кажете да је непрофесионалан или нестручан. Знате добро да сам остварен, како професионално тако и политички и породично, док је Вама тадашњи предсједник партије завршавао испите на историји и географији, заједно са ујаком и вишегодишњим послаником, који је купио своју диплому и којег сам јавно питао – колико пута је ишао за Приштину, да би дипломирао. Моје дипломе су стицане широм лијепе СФРЈ, од Подгорице и Сарајева, до Свеучилишта у Загребу, па се дебело разликују од Ваших и ујакових,“ указао је Ашанин.

Ни са Удбом, чији сте сарадник, нисте ми могли пронаћи ниједан прекршај

Он је потврдио да никада није био у Позитивној Црној Гори, шта је и само руководство те партије јуче казало, али и подсјетио да је са групом храбрих и неустрашивих људи, са листом на чијем је био челу, узео скоро три мандата у мојковачкој скупштини на изборима 2013. године.

„Изађите Ви на црту, са именом и презименом, па да видимо колико десетина гласова ћете добити. А о ‘малверзацијама’ које покушавате пласирати, довољно говори чињеница да ми ни са Удбом, чији сте сарадник, након чешљања свих папира – нисте могли пронажи ниједан прекршај. Да нисам чист, од Вас и партијске Удбе не бих могао ни замислити да формирам Независну листу, шта знају сви грађани Мојковца и Црне Горе. И подсјетићу Вас да сам, током 2007. године, вјерујући да је на помолу нова, демократска и просперитетнија Црна Гора побиједио и Вас и Вашег ујака на унутарпартијским изборима, док је Ваш домет био оличен у лијепљену пропагандних плаката, због чега су трагикомични Ваши покушаји да, од мене, браните Црну Гору. Ви сте одувијек за њу били интересом, а не срцем као сви ми – који смо то итекако показали. Нисмо поклекли на све данајске дарове и нуђене функције у Подгорици, шта добро знају грађани Мојковца. Ово је мали град, у коме се знају многе ствари, па грађани добро памте и да сте побиједили уз помоћ партијске Удбе и да су Вас они довели на данашњу функцију. А ја сам срећан што поносно корачам својим градом, јер нисам поклекао, због тога што ми то не би опростили ни преци ни потомци,“ истакао је Ашанин.

Одлука Дејана Медојевића као предсједника ТО Мојковац да додијели средстава директорици Мрдовић за реновирање стана

Долази вријеме нове Црне Горе – засноване на владавини права

Он указује да Медојевић то „нити може нити смије бити, посебно кад је његово дјеловање раскринкано по више основа“, док најављује да ће многе друге потенцијалне злоупотребе бити испитане у наредном периоду.

„Попут многих других партијских војника Ваше врсте, остајете као ‘бомбон на ластику’, јер не можете искочити из кола – све и када бисте то хтјели. Због тога, путујте у заслужену прошлост, и Ви и Ваши ментори, јер врло брзо долази вријеме нове Црне Горе – засноване на владавини права,“ закључио је Ашанин.

Ашанин је на локалним изборима у Мојковцу 2013. године био носилац Независне листе, која је освојила скоро 10% подршке грађана, након чега је са листом коју је предводио приступио Грађанском покрету УРА, лидера Дритана Абазовића.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here