Насловна Политика Асад: Запад се плаши успјеха Дамаска

Асад: Запад се плаши успјеха Дамаска

0
ПОДИЈЕЛИ

Ослобођење Алепа је прва побједа од како су почеле револуције на јужном и источном дијелу Медитарана, гдје вођа државе није убијен а „побуњеници“ нису преузели власт гурнувши након тога земљу и народ у пакао. И док сиријски народ слави побједу, западни медији су јуче са тугом извјештавали да је Алеп пао, те да су „побуњеници“ (ДАЕШ и Нусра фронт) изгубили битку.

Сиријски предсједник Башар ал Асад казао је да се Запад плаши успјеха Дамаска те да не примјећују убиства терориста у Алепу нити нападе на Палмиру.

„Напад милитаната терористичке организације ДАЕШ на Палмиру је одговор на напредовање владиних снага у Алепу,“ оцијенио је предсједник Сирије у интервјуу РТ.

Милитанти ДАЕШ-а почели су офанзиву 10. децембра док су се водиле задње борбе у Алепу, што је само доказало да им не смије бити дозвољено да се прегрупишу. Иако су сиријске снаге уз помоћ руске авијације у почетку успјеле да одбију напад, џихадисти су ипак успјели да заузму град. Они су успјели да се учврсте у предграђима, одакле су већ били евакуисани цивили.

„Ако погледате вријеме њиховог напада, оно је повезано са оним што се дешава у Алепу. То је одговор на то што се дешава у Алепу, на напредовање сиријске војске и они желе да поткопају побједу у Алепу и да у исто време скрену пажњу сиријске војске од Алепа како би је усмјерили ка Палмири”, навео је Асад, преноси „Спутњик“.

Асад је нагласио да Запад не примјећује убиства терориста у Алепу и нападе милитаната на Палмиру, већ их само брине успјех сиријске војске и зато позива Москву да утиче на Дамаск да обустави операције владиних снага на милитанте.

„Да је Палмиру заузела Влада, то би изазвало забринутост за културну баштину. Када ми ослобађамо Алеп од терориста западни чиновници и водећи медији се брину за свјетску баштину. Они се не брину када се дешава супротно, када терористи убијају цивие или нападају на Палмиру и почињу да уништавају, не само сиријску, већ светску баштину“, рекао је Асад.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here