Насловна Мозаик Пјесничко вече Слободана Вучинића

Пјесничко вече Слободана Вучинића

0
ПОДИЈЕЛИ

Поетика Слободана Вучинића саздана је и приказана пјесничком снагом коју Вучинићева ријеч узноси до висина које надјачавају бесмисао и узалудност ‘поносног’ корачања уназад – пјесников је поглед усмјерен напријед, тамо гдје га освештана Луча упућује“ казао је Перивоје Поповић, књижевни критичак на књижевној вечери уваженог црногорског пјесника Слободана Вучинића.

Књижевно вече, на задовољство љубитеља поезије и културе, одржано је у хотелу Tre canne у Будви.

„То је наравно, стаза правде, истине, пут који праведни архангели пројектују снагом божанствене Божанске архитектуре ума, мудрости и добра“, рекао је  књижевник и књижевни критичар Перивоје Поповић, преноси НИП Арт прес.

Слобода као врхунски идеал по себи казује Поезији, казао је он, да увијек има излаза из недођије и “ зато је у цјелости у праву пјесник Слободан Вучинић када нас увјерава да имамо право и могућности, само нам треба само мало више снаге, напора и борбеноости, да правовремено стигнемо на суђено одредиште добробитног пламена, свјетлости, која нам попут Унца, даје Живота по Божјем, а не по сатанском предубјеђењу“, казао је поред осталог Поповић.

Драгутин Будо Новосел, новинар и публициста, истакао је да је Слободан Вучинић пјесник завичаја и да је он најбољи тамо гдје је пјеснички и језички везан уз свој завичај.

„Када пише завичајном лексиком, обрађује теме које су њему врло блиске, а то су теме патријархалног свијета, који је неповратно потонуо и ту пјесник достиже свој поетски врхунац. Слободан Вучинић је својом поезијом и укупним стваралаштвом заслужио, да му се врата велике црногорске књижевности отворе сама“, рекао је Новосел.
На задовољство одушевљених посјетилаца, Слободан Вучинић је говорио своје пјесме, као што су: „Има нешто“, „Љубав са Јерином“, „Наша кућа“, „Чувај се сине“, као и многе друге.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here