Насловна Политика Арсеније Никић: Тужилаштво да ме обавијести гдје ми је брат

Арсеније Никић: Тужилаштво да ме обавијести гдје ми је брат

1
ПОДИЈЕЛИ

Ево прошло је више од пет мјесеци откад је мој брат Ананије у притвору јер га је црногорско тужилаштво, без икаквог доказа, оптужило да је учествовао у некаквом „државном удару“, што је, по мом мишљењу, још једна фарса у режији режима, а чије су жртве мој брат и сви невино оптужени у овој режимској ујдурми – саопштио је Арсеније Никић, брат Ананија Никића, тражећи од СДТ-а да га обавијесте гдје се његов брат налази.

„Ананије Никић је частан и поштен човјек који живи од свога рада и све ово што се дешава са њим, мораће бити нечија одговорност. Он није никада направио ни један прекршај, ни преступ, а камоли да се водио неки тежи судски процес против њега. Породица Никић и ја смо се њиме увијек поносили. Може бити да му је једини гријех што је Србин и што подржава Демократски фронт, као и читава породица, па му зато суде и име помињу по новинама“, нагласио је он.

Брат оптуженог подсјећа да још увијек нема никаквог објашњења од Специјалног државног тужилаштва који су то докази који терете његовог брата и зашто је он у одвојеном поступку за исту ствар, док, како је казао, сви заједно трпимо последице ове циркузантске афере коју су, ко што сви виде, монтирали они.

„Опет, по ко зна који пут, провлачи се по медијима име мог невино оптуженог брата Ананија са информацијама које говоре да се он налази на слободи. Породица Никић, и ја лично, немамо никаква сазнања о томе, што нас је зачудило. Те информације су потекле од Специјалног државног тужиоца Катнића, који, изгледа, боље зна шта је са мојим братом и гдје се он налази. Једино што ми, као породица Никић, знамо је да се Ананије налази у притвору у Русији, да се чека некаква документација и да треба да се изручи Црној Гори. Зато бих замолио Миливоја Катнића, пошто тужилаштво има та сазнања, да ми каже гдје се он налази јер бих волио да се чујем са њим, а, богами, и да се видимо јер је прошло доста дуго времена откад нисам видио свога брата“, саопштио је Арсеније Никић.

„Желио бих да добијем ове информације како би сви они, али и ја лично, коначно чули Ананијев глас или га, по могућности, угледали живог и здравог. Ова неправда која је учињена моме брату тиме што се неосновано оптужује и блати његово име, а и част породице Никић, је више него срамотно, али нам је најважније да сазнамо још било шта о Ананију. Према томе, уколико тужилаштво има ова сазнања, нека ме обавијесте о томе како и на који начин могу ступити у контакт са њим“, подвукао је Никић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here