Насловна Издвојено Арменко: Маровић и мафија ставили у џеп 310.000 које сам дао за...

Арменко: Маровић и мафија ставили у џеп 310.000 које сам дао за партију

0
ПОДИЈЕЛИ

Будванин Илија Арменко позвао је Специјално државно тужилаштво да му помогну да од Светозара Маровића наплати 310.000 еура које му је тај бивши функционер ДПС-а, како тврди, узео на превару. Арменко је казао да је још 2008. године дао новац за фабрику Осмоза, али су те паре завршиле код Маровића. Како је Маривућ склопио споразум са тужилаштвом и признао кривицу, Арменко сматра да је јасно да је он тај који треба да му врати новац.

„Дао сам новац за фабрику Осмоза, коју је Свето угасио. Признао је да је узео паре, па нека ми врати новац за који ме је преварио. Сви смо од почетка знали да је новац завршио код њега. Ипак, нисам га оптуживао док сам није признао да је узео паре. Сада нека их врати“, рекао је Арменко.

Он је додао да је два пута саслушан у тужилаштву и да је тужиоцу Саши Чађеновићу објаснио како га је Маровић преварио. Он тврди да је за пројекте у Будви преко којих је Маровић, како је признао, нелегално присвојио новац, дао земљиште на атрактивној локацији поред мора, али и новац.

„Када су се уплашили од тужилаштва и истрага, платили су ми земљиште. Ипак, новац ми нијесу вратили, а у питању је 310.000 без камате. Ја сам новац дао за партију, за државу, а завршио је у Маровићевом џепу, за криминалну групу. То нећу да дозволим. У питању је мафија која треба да буде кажњена“, поручио је Арменко.

Како је додао, уколико држава ништа не предузме да обештети све Будване којима су на превару узети новац и некретнине, на тај начин им шаље поруку да легално не могу да се обештете и да нађу други начин.

„Молим да ми врате новац. Нека се тужилаштво и Маровић, као и остали који су признали кривицу, договоре како ће то да ураде. Морају све да нас обештете, а не само привилеговане грађане“, истакао је Арменко и додао да је недопустиво да буде обештећена само држава, а не и грађани.

Пошто је Маровић признао да је био вођа криминалне групе која је преко бројних пројеката у Будви нелегално присвојила милоне, Арменко сматра да нема потрбе да грађани троше новац и воде судске поступке како би наплатили штету.

„Признањем кривице поступак је завршен и нека нам врате новац. Он је изашао из затвора и рекао „украо сам”, па сад нека врати новац. За себе су узели 100 милиона. Нека грађанима исплате штету, па нека им остане 98“, нагласио је Арменко.

Због новца за који је преварен, он је прошле године поднио тужбу против државе.

„Бивши предсједник општине Будва Рајко Куљача и његов замјеник Миленко Медиговић су ми свједоци. Обећавали су да ће ми новац бити враћен. Они знају да је мој новац завршио код Маровића и рећи ће то. То сам саопштио и тужиоцу Чађеновићу“, казао је Аремнко.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here