Насловна Друштво Апелациони суд: Није нестао ЦД са исказом Зорана Влаовића

Апелациони суд: Није нестао ЦД са исказом Зорана Влаовића

0
ПОДИЈЕЛИ

ЦД са наставка саслушања заштићеног свједока Зорана Влаовића, у случају суђења за убиство полицијског инспектора Славољуба Шћекића, није нестао, саопштено је из Апелационог суда.

apelacioni sud

„Вијеће Апелационог суда у предмету против оптужених Борета Саше и др, је у посједу ЦД-а аудиовизуелног снимка наставка саслушања заштићеног свједока Зорана Влаовића од 22. марта 2008. године, а о репродуковању истог биће одлучено до наредног претреса заказаног за 13. фебруара ове године“, саопштено је из Апелационог суда.

Подсјећамо, Славица Шћекић, представница оштећене породице Шћекић, поднијела је кривичну пријаву Врховном државном тужилаштву против судија Биљане Ускоковић, Славке Вукчевић, Миленке Жижић и Валентине Павличић, због постојања основане сумње да су нечињењем и непрофесионалним односом са умишљајем починиле кривична дјела, несавејстан рад у служби и злоупотребу службеног положаја.

“Поменуте судије у периоду од 2009. до 2012. године, извршиле кривична дјела несавјесног рада у служби и злоупотребе службеног положаја невршењем дужности, што је произвело губитак ЦД-а са снимком саслушања заштићеног свједока Зорана Влаовића, ово је јасан доказ да су поменуте судије злоупотријебиле службени положај, а у корист починилаца убиства Славољуба Шћекића“, казала је раније Шћекић.

Како се даље наводи у кривичној пријави-због нестанка ЦД-а, доводи се у питање другостепена пресуда, а несавјесним радом судија, цио процес иде у прилог оптуженима.

Због нестанка доказа у случају убиства инспектора Шћекића, Позитивна тражи да се пред Одбором за политички систем, правосуђе ии управу саслуша предсједница Врховног суда Весна Меденица и министар правде Душко Марковић

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here