Насловна Друштво Апел Општине Херцег Нови: Грађани да се укључе у гашење пожара, ситуација...

Апел Општине Херцег Нови: Грађани да се укључе у гашење пожара, ситуација алармантна

2
ПОДИЈЕЛИ

Општина Херцег Нови настоји да обезбиједи привремени смјештај за све. Апелујемо на привреднике и издаваоце смјештаја да се укључе у акцију и јаве се кол-центру Општине Херцег Нови, на број телефона 19800. Такође, апелујемо на све грађане да се активно укључе у акцију гашења пожара. Позивамо све који су заинтересовани и у могућности да се јаве на исти број – 19800, гдје могу добити информације о превозу до Луштице – саопштено је из Општине Херцег Нови.

Како су навели, борба са пожаром на Луштици и даље траје. У гашење су заједнички укључене снаге служби заштите и спасавања Херцег Новог, Котора, Тивта, Будве, ДВД Кртоли, бројни мјештани и привредници, који се са ватреном стихијом боре нон-стоп.

02 409x307 Апел Општине Херцег Нови: Грађани да се укључе у гашење пожара, ситуација алармантна 03 409x307 Апел Општине Херцег Нови: Грађани да се укључе у гашење пожара, ситуација алармантна 04 409x307 Апел Општине Херцег Нови: Грађани да се укључе у гашење пожара, ситуација алармантна

Ситуација је алармантна и на подручју Рта Весло и Тијесне луке

Јак вјетар који је дувао током цијеле ноћи распламсавао је ватру и отежавао да се ситуација стави под контролу. Тренутно је најугроженије село Беговићи и шира околина, а ситуација је алармантна и на подручју Рта Весло и Тијесне луке.

Већина становништва и туристи са тог подручја већ су евакуисани. До сада је њих око 80 бродовима превезено до Шквера, а евакуација и даље траје, саопштено је из Општине Херцег Нови.

 

ПОДИЈЕЛИ

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Džaba Siniša Luković, jedini novinar u Boki Kotorskoj i Crnoj Gori apeluje: kupite kanadera! Apel se, bome, odnosi na Republiku Crnu Goru, iako ona ne voil da je tako zovu. Nama se Bokeljima hebe kako ona hoće da je zovu, samo hoćemo da se ponaša odgovorno i domaćinski na prostoru koji pamti uređenu Austriju. Dunkve, jedan kanader bi bio mnogo jeftiniji od mora pokvarenih politikuna koji pokradoše boga oca, i potom netragom nestaše. Apsolutno odbijam da povjerujem da postoji bilo kakav razlog da Boka nema avion tipa kanader. Gdje na Mediteranu nema države, nema ni kanadera. Na ovom i sličnim primjerima se vidi da Crna Gora izlazi na more samo ljeti, da ga se sjeti samo ljeti, a da njeno srce kuca u gorštačkim grudima, gore u brdima…

  • 0
   0

   Таки сте ви, поједини Бокељи, фућка вам се ко вам је господар и у којој држави живите, само да вам је хлеба, игара и – канадера.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here