Насловна Друштво Апел Јелића: Родитељи беба да прекину штрајк

Апел Јелића: Родитељи беба да прекину штрајк

0
ПОДИЈЕЛИ

Предсједник Одбора за рад, здравство и социјално старање Зоран Јелић апеловао је да родитељи који протестују у Бијелом Пољу прекину штрајк глађу, најављујући да ће сједница Одбора тим поводом највјероватније бити одржана сјутра.

Jelić 14.06.2013

Група опозиционих посланика затражила је у понедјељак хитну сједницу Одбора, због штрајка глађу родитеља беба инфицираних у бјелопољској болници.

Славиша Кнежевић, Елдин Салемовић, Предраг Каришик, Вучић Ракоњац и Ивица Игњатовић већ пети дан штрајкују глађу испред бјелопољске болнице са захтјевом да се суспендују љекари против којих се води кривични поступак за случај инфекције.

Јелић је казао да сједница коју је затражила група опозиционара, у складу са Пословником о раду Скупштине није заказана, наводећи да очекује да ће то урадити у најскорије вријеме, имајући у виду ситуаију у којој се налазе родитељи који штрајкују у Бијелом Пољу.

“Апелујем на родитеље да не штрајкују глађу и на тај начин угрожавају своје здравље, него да кроз институције система покушамо да ријешимо пролем”, рекао је он агенцији Мина.

Јелић је поручио да ће Одбор учинити све да помогне родитељима да ријеше ту ситуацију.

“Надам се да ћемо кроз конструктивну расправу доћи до закључака како би сугерисали надлежним државним органима и родитељима да нађемо законско рјешење да би тако помогли у рјешавању проблема у Бијелом пољу”, навео је он.

Јелић је подсјетио да ће Одбор по иницијативи посланика заказати сједницу али да је битно утврдити одговарајући термин.

“Подсјећам да су тражили да то буде сјутра у 12, а како је расправа сјутра у парламенту поводом именовања у Влади, очекујемо да се та два термина не преклопе, како би сви посланици могли да учествују у расправи”, додао је он.

Јелић је казао да ће се консултовати са колегама из Одбора како би се дошло до оптималног рјешења.

“Очекујем да ћемо сјутра одржати сједницу посвећену теми актуелне ситуације родитеља који протестују у Бијелом Пољу”, рекао је он.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here