Насловна Друштво Апел грађанима: Не палите ватру на отвореном

Апел грађанима: Не палите ватру на отвореном

0
ПОДИЈЕЛИ

Служба заштите Главног града апеловала је данас на грађана да одговорним понашањем допринесу спречавању пожара и да се у периоду суше и тропских врућина уздржавају од коришћења ватре на отвореном.pozar

У апелу Службе заштите подсјећа се да је Црну Гору, а посебно Подгорицу, захватио талас тропских врућина, што се директно одразило на повећање броја пожара на отвореном простору.

Наводи се да је само у посљедњој седмици забиљежено 280 пожара од којих су неки пријетили да се претворе у стихију, али да су захваљујући пожртвованом раду и мобилизацији свих спасилаца-ватрогасаца избјегнуте веће материјалне штете. Указује се да ће према прогнозама Хидрометеоролошког завода у сљедећих неколико дана температуре и даље расти, уз тенденцију појачања вјетра, и да ће опасност од избијања и ширења пожара бити много већа, а самим тим и њихова локализација знатно компликована и отежана.

„Како велики број пожара настаје најчешће због непажње или незнања појединаца, упућујемо апел свим грађанима да одговорним поступањем дају допринос спречавању пожара и очувању природе и материјалних добара на територији Подгорице.

Стога савјетујемо грађане да се у периоду суше и тропских врућина уздржавају од коришћења ватре на отвореном простору“, наводи се у апелу.
Служба препоручује да се током врелих дана уздржавају паљења биљног отпада на подручју шума и имања, а ако је неопходно, запаљење обавезно вршити у присуству спасилаца-ватрогасаца.

„Позивамо грађане да у случају избијања пожара и неконтролисаног ширења ватре одмах обавијесте Службу заштите на бесплатан број телефона 123“, наводи се у саопштењу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here