Насловна Политика Антонов: САД желе нуклеарно оружје близу Москве

Антонов: САД желе нуклеарно оружје близу Москве

0
ПОДИЈЕЛИ

Тестирање Б61-12 нуклеарки САД потврђује планове Вашингтона да у Европи поседује нуклеарно оружје у које може да досегне до Русије, истиче Анатолиј Антонов.svet-rusija-antonov_620x0

Осим тога, заменик руског министра одбране је истакао је тестирање нукеларне бомбе Сједињених Држава неодговорно и отворено провокативно, истиче „Раша тудеј“.

„Испада да под маском страшне и измишљење претње из Русије, САД не само да повећавају свој војни потенцијал и активности држава чланица НАТО , већ и унапређују свој нуклеарни потенцијал“, навео је Антонов.

Према његовим речима, руско Министарство одбране не може да искључи могућност да су Американци тестирали нуклеарне бомбе како би испитали могућност да их њихови бомбардери употребе у Европи.

„Атомска бомба које је тестирана има двоструку сврху. У исто време може бити елемент стратешких офанзивних наоружања када се налазе у тешким бомбардерима, али елемент нестратешког нуклеарног наоружања када се налазе у тактичким летелицама“, истакао је заменик руског министра одбране Сергеја Шојгуа.

Ваздухопловство САД и Национална управа за нуклеарну сигурност тестирале су 1. јула у Невади унапређену Б61-12 нуклеарну бомбу.

Наравно, тестирана је безбедна верзија те бомбе и којој није било нуклеарне главе, а војска САД до краја године планира да изведе још два таква тестирања.

„Специјални додатак извршеног теста је чињеница да је Ф-15Е коришћен као носач нуклеарне бомбе. То даје основ веровању да је тест извршен како би се испитале могућности да ту атомску бомбу користе НАТО ловци и бомбардери стациониорани у Европи“, закључује Антонов.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here