Насловна Мозаик Антић: Мој изазов каријере

Антић: Мој изазов каријере

0
ПОДИЈЕЛИ

Српски стручњак Радимир Антић рекао је за „Вечерње новости“ после преузимања кинеског друголигаша Хебеја да је то највећи изазов његове каријере. Антић је, према наводима тамошњих медија, потписао трогодишњи уговор вриједан три милиона евра по сезони.

PARTIZAN-LUDOGORETS-UEFA-QUALIFICATIONS-CHAMPIONS LEAGUE

Он ће имати  и одређене бонусе у случају пласмана у елитни ранг кинеског фудбала.

“Мој нови клуб претходне сезоне био је 14. међу 16 друголигаша. Сада је добио новог газду. Све се мијења из коријена, крећемо од нуле. Због тога могу да кажем да је ово најнеобичнији, на неки начин и највећи изазов у тренерској каријери”, истиче Антић, који је једини у историји сједио на клупи три највећа шпанска клуба – Реал Мадрида, Атлетико Мадрида и Барселоне.

За Антића ово није први пут да ради у Кини, пошто је прије двије године водио Шангонд и имао је прилику да упозна фудбал у тој земљи.

“Кинеска влада много улаже у фудбал, а фирма која је преузела мој нови клуб брзо и ефикасно прави читаве градове”, истиче Антић, “Спреман сам да одговорим на све захтјеве у овој атипичној причи. Никад нигдје нисам ишао на готово. И овдје ме чека много посла, вјерујем да ћу успјешно да га обавим”.

Као и претходног пута, са Антићем ће радити Решад Куновац, Дарко Белојевић и Александар Рогић. Он је одмах после промоције отпутовао у камп у којем се екипа припрема.

“По прописима можемо да доведемо осморицу кинеских играча, од којих тројица морају да буду млађа од 21 годину, као и тројицу странаца”, преноси Антић.

Постоји могућност, да ће наговјештава он, ангажовати неког српског фудбалера, пошто је сваки пут у свом тиму имао неког од сународника.

“Могуће је да ће тако бити и сада у Кини. Прерано је, међутим, за конкретну причу на ту тему, посебно кад су имена у питању”, додаје Антић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here