Насловна Насловна Антић: До када ћемо да трпимо увреде и мржњу према Србима

Антић: До када ћемо да трпимо увреде и мржњу према Србима

7
ПОДИЈЕЛИ

cedomir-antic[1]

Пише Чедомир Антић:

Да будем искрен, није важно да ли је Александра Вучића у Поточарима напала група терориста или навијачи, љути грађани или ојађене породице. Није најбитније ни да ли су хтјели да изврше атентат, линчују га или да му само нешто поруче…

Као централну поруку свега што се догодило видим суштински неуспјех наводног двадесет година дугог настојања да се Срби, Бошњаци и Хрвати помире. До неуспјеха није дошло, мишљења сам, зато што неко у Србији, Српској, ФБиХ или Хрватској не поштује жртве и не прихвата злочине.

Мада је чињеница да око тога не постоји потребни консензус, у мањој или већој мјери код било којег од три народа. Неуспјех је утемељен на односу према рату. Има Срба за које рат није завршен. Али рат није завршен ни за званичну Републику Хрватску и за демократски изабрано бошњачко вођство Босне и Херцеговине.

potocari-vucic-napadnut

Поруке које су упутили члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић, бошњачки политички функционери, па чак и представници улеме, јасно говоре да од помирења нема ништа.

Док је рат за једне завршен, па су под притиском САД и ЕУ испоручили све оптужене Хашком трибуналу, прихватили последице рата, помирили се са свим међународним споразумима, за бошњачку и хрватску политичку елиту стање рата је највиши домет њихових националних стремљења.

Некажњени злочини над Србима

Поред тога што су према њиховом виђењу њихови сународници (ријетко су жртве били синови и кћери елите) били највеће и управо једине заиста политички значајне жртве рата, они, парадоксално, вјерују да су у том рату и побиједили вишеструко бројнију, боље организовану и опремљену српску војску…

Само нису успјели баш све да извојују на бојном пољу на ком су војно побиједили, а што би рекао Добрица Ћосић, у миру изгубили. Јер, упркос свим побједама, Република Српска још постоји. Поред жеље да Србе и Хрвате претворе у националне мањине с отприлике истим правима која имају Срби у Албанији или Црној Гори, у Сарајеву од Србије очекују да прихвати њихов национални мит.

Bratunac stradanje Srba

У Хрватској, послије свега, после некажњеног успјеха у протјеривању народа Српске Крајине, оспоравању уставних права Срба и међународних споразума, ми треба да се радујемо што тамо сви од Уставног суда до последњег локалног силеџије прогоне ћирилицу и још да учествујемо у митологији рата гдје је питање несталих међу којима су Срби далеко надпропорционално ‘присутни некакав хрватски захтјев према Србији.

Докле ћемо да трпимо увреде? Зар послије насиља у Поточарима, повреде и понижења предсједника српске владе треба да слушамо о непоштовању које су му исказали политички представници Бошњака, Турака, Американаца… И о непристојној Клинтоновој опасци да би све било избјегнуто да је Вучић стигао касније или отишао раније.

oluja04

Као и да је сада ред на Николића да дође у Сребреницу. Треба ли и даље да слушамо безобразна тумачења западних новинара-војника који за свако насиље и неправду над Србима имају историјско оправдање. Када је седам одсто косовоско-метохијских Албанаца јурило српске старице и дјецу по енклавама, палило цркве и рушило куће, то је била порука да је вријеме за „одређивање статуса“ Косова, јер народ који Кушнер воли више него све друге је „незадовољан“.

Корисни идиоти и помагачи

Сада на информативним мрежама на енглеском чујемо како је ријеч о „оправданом гњеву“ зато што је Србија молила Руску Федерацију да гласа против резолуције која је српски народ и Републику Српску требало да трајно морално дисквалификује.

У праву су они који кажу да је за злочине на простору бивше Југославије дијелом било одговорно, поред осталог, и систематско представљање српског народа као жртве. Да, пошто су Срби били проглашени „остатком незакланог народа“, „небеским народом“, а њихове границе препознате у светињама и гробницама, постало је могуће оправдати сваки злочин у име тог народа.

zene u crnom

Ако је нешто могуће рећи у прилог српског народа јесте да су злочини над њим почињени у вријеме НДХ прикривани и релативизовани током више од четири деценије, да злочиници нису прогоњени и да су српска права у Хрватској и БиХ била уочи рата погажена.

Имали смо неколико година, у случају јавности десет, а у случају државе пет или шест, представљања Срба као искључивих жртава и Хрвата и Муслимана/Бошњака као злочинаца… Сада имамо двадесет година такве политике Бошњака, Хрвата, Њемачке, Британије, САД… Ту кампању мржње подржава и неколико стотина аутошовиниста, агената, најамника, добронамјерних људи и корисних идиота у Србији.

zene u crnom

Њихове невладине организације су прошле године примиле од српске и страних влада више новца него цјелокупна наша наука! Ако за годину или деценију Република Српска буде прегажена у некој новој злочиначкој „Олуји“, ако десет или стотину хиљада Срба, будући да немају заштиту какву је имао Вучић, прођу као бошњачке жртве из Сребренице или српске из Братунца сигуран сам да ће нас савјетовати и притискати да ћутимо и радујемо се чистој „европској будућности“ пред нама.

Да ли заиста мисле да ћемо ми тако нешто дозволити? Да су нас уплашили Хашким трибуналом? Да нико неће препливати Дрину да брани наш народ и државу? Да ће се ратни хушкачи и саучесници злочина из Београда извући и неће одговарати?

 Не треба да буду у то баш потпуно увјерени.

7 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Хвала Вам,господине Антићу што разобличујете рад тзв. ,,невладиних организација,,.И молим да што чешће приказујемо слике ових моралних и физичких наказа да се народ увјери о каквим креатурама је ријеч.

 2. 0
  0

  Antiću, ja živim u Crnoj Gori i ne vidim ovo što si rekao da Srbi u Crnoj Gori nemaju nikakva prava! Ti očigledno želiš da Srbi u CG imaju prava kao u BiH tj da ojadite cijelu državu vašim „pravima“. Čudna su ta vaša prava? Za vas je pravo da glas jednog Srbina vrijedi koliko 100 drugih, tj važno je samo šta taj jedan Srbin hoće a za one druge nije važno! Bosna ne može ni da prdne bez vaše dozvole i opet stalno kuknjarite da ste ugroženi i da vam prijeti opasnost iz Suljagića sokaka! Zbog toga smatram da je to pitanje jako dobro riješeno u Hrvatskoj i sad je sve u redu, a u Bosni ništa nije u redu.
  Što se tiče Crne Gore stvarno ne vidim vašu ugroženost ako pod tim ne mislite da možete da protiv Crne Gore, Crnogoraca i nacionalnih manjina ne možete da radite sve što bi željeli! Svaka vaša ugroženost je smiješna jer npr kažete da vam je neko ukrao jezik a ovamo ste sve nadjezičarili. Kome je ukraden jezik ne može ništa da govori. Bilo bi smiješpno da govorim šta je ko kome u Crnoj Gori ukrao, počev od istorije, istorijskih ličnosti, crkve ili čak cijele države 1918.

  • 0
   0

   Ти си слијепац. Ти си велики лажов! Ти си Орвелова „Истина“! Ти си црногорски изрод! Ти си све оно што Црна Гора никада није била! Доста ЛАЖИ, дукљанска копилади!

  • 0
   0

   Одакле се, из које губерније, појави ти истино над истинама, лучоношу мржње свега што је српско? Од све крађе што је помену, изгледа да нијеси примијетио да су ти памет украли. И када би вјетар памети по пољу поћеро, свако би за својом потрчо, а ти јадо даље од ћенифе не би могао макнути, све би мислио да се у њој није ђе сакрила.

 3. 0
  0

  Ovako su se iščuđavali i „istinoljupci“ u nacističkoj Njemačkoj kad bi ih neko izvana pitao što se to događa sa Jevrejima!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here