Насловна Поглед Антић: Једино што знају јесте да мрзе Србе

Антић: Једино што знају јесте да мрзе Србе

8
ПОДИЈЕЛИ

potocari-vucic-napadnut

Пише: Чедомир Антић

Дуго сам се питао зашто нам све ово раде… Да ли заиста они страни политичари, који су за грађански рат у Босни и Херцеговини криви макар колико Изетбеговић и Караџић пате за жртвама Сребренице, енклаве коју су прогласили заштићеном, а нису је заштитили и демилитаризованом, а нису је разоружали.

Тај често исламофобски и профашистички свијет у САД, Британији и Њемачкој крије се иза Србије и Срба и фашизује их да би оправдао своју искварену и неправедну политику на Блиском истоку.

Прије неколико дана, мој саговорник у једној емисији Радио-телевизије Војводина, млади београдски блогер, несвјесно је изнио јасан аргумент против оваквог „помирења“. Споменуо је како су Србија и Мађарска једине истина после седамдесет година – заједнички успјеле да се суоче са злочинима и помире.

Помислио сам колико је пропаганда САД, Британије и Њемачке плитка и зла. Па управо је помирење Београда и Будимпеште, у коме велике силе не играју улогу, гдје учествују предсједници двеју држава и научне и културне установе два народа, модел који већ деценијама као помирење другим народима БиХ и Хрватске нуде Српска и Србија.

Злочини који су мађарски фашисти учинили Србима и оних које су југословенски (не само српски) комунисти учинили Мађарима теже су упоредиви од злочина које су међусобно извршили Бошњаци и Срби… Мађарски злочини подстакли су српско-југословенске, док је у Сребреници било обрнуто… Ипак, жртве су стављене у исту раван, а политика, посебно национална и дневна, искључена је из читавог случаја. Притом суверенитет Србије је раније потврђен, али су и Мађари у Србији и АП Војводини одавно добили права и утицај какве немају нигдје другдје изван матичне државе.

potocari-napad-na-aleksandra-vucica 2

Идеја о безусловном признању геноцида Срба над Бошњацима, неспремност да се ода икаква пошта, бошњачка или страна, српским жртвама и сатанизација српског народа имају само један циљ продубљавање сукоба и укидање Републике Српске.

Великобошњачки национални пројекат је јасан и њега нико не крије. Њих само љути и вријеђа српски отпор. Мислили су 1992. да ће Срби бити неспремни као 1941., били су увјерени да ће се међусобно завадити као 1942. године. Данас се чуде што им српски национални покрет, макар из Републике Српске, уопште одговара. Па под оваквим притиском Вашингтона и Берлина нестало би бишњачке или хрватске државе… САД и Британија пак намирују своје рачуне из исламског свијета гдје су, током претходних стотину година, углавном сијали зло, водили ратове и пљачкали.

Кажу присталице, апологете, агенти, најамници и корисни идиоти који у нашим земљама служе овој европској некро-политици да су тврдње о политичким задњим намјерама само болесне теорије завјере које шире они који би сјутра поново извршили геноцид над незаштићеном Бошњацима и натјерали недужног и препоштеног Насера Орића да поново некоме копа очи и чупа гркљане…

Ево им литературе. Програм СДА објављен маја 2015. само је шести или седми документ који владајуће бошњачке партије доносе од 1995. године. Политика Бошњака је јасна: укидање Републике Српске и обесправљивање српског народа. Српска после 2006. само одговара на сталне нападе, као што је оснивањем СДС 1990. српски народ последњи стао у заштиту својих права.

Аустријски дипломата Волфганг Петрич бивши гувернер Босне и Херцеговине, злогласан по диктаторској пракси најавио је прије неколико дана у ауторском тексту бањалучким Независним новинама, да је вријеме за „реформу“ Дејтона.

zene u crnom

Треба укинути национално право вета, каже Петрич. Зар није оно Аустрија признала Словенију поштујући њено право вета у југословенској федерацији? Само то… А онда, када укину вето, „демократске установе учиниће остало, све док се не оствари и жеља америчке амбасадорке изнесена прије шест мјесеци: да дјеца у БиХ уче из истих планова и програма. Коначно, одлазећи амерички дипломата у Сарајеву Николас Хил је на званичном блогу јасно ставио до знања да очекује да легитимни предсједник Републике Српске емигрира у Русију и тамо са удовицом и сином Слободана Милошевића исмијева сопствени народ.

Напад на премијера Србије на спомен гробљу у Поточарима симбол је овог односа. Па на њега су насрнули навијачи чији дио није из БиХ, већ је ријеч о бошњачким шовинистима из Србије. Каменом га је гађао и човјек са легитимацијом организатора око врата. Са говорнице му је упућена недвосмислена порука мржње… И новинарке америчких, и британских глобалних сервиса су опет пренијеле да су га напале породице гњевне због лобирања Србије за неизгласавање британске резолуције у Уједињеним нацијама.

Из квислиншких кругова у Београду стигле су критике на рачун полиције Републике Српске, као да не знају да је услов организатора био да годишњицу обезбјеђују полицијске снаге БиХ.

Ми имамо посла са мрзитељима и непријатељима. Они сматрају да су основна грађанска права привилегија коју Срби треба да заслуже. Од таквих морамо да се бранимо. Можемо да изаберемо страну зла, промјену „пола“, продају вјере за вечеру. Како је то учинио режим Мила Ђукановића. Можемо и да се на сваки начин бранимо и увијек свједочимо истину.

8 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Sve ovo je tacno od A do sloba š! I ja predlazem resenje referendum u republici srpskoj da se odvoji. Smjena rezima u Crnoj Gori ozbiljan savez Srbije sa Ruskom Federacijom na vojnom nivou modernizacija vojske Srbije najnovijim PVO sistemima s-400 i avionima plus tenkovi . Posle toga sa siptarima dogovor da se isele svi koji su dosli iz aAlbanije da se vrate nadleznosti republike srbije na teritorije kosova i metohije da strane trupe obezbjede nesmetan ulazak vojske srbije bez ijednog incidenta . Posle toga referendum o ujedinjenju Srbije , republike Srpske i crne gore! Jedna crkva jedan jezik jedna vojska i policija jedna valuta i jedna nacija! I iamo trajan mir na brdovoitom balkanu! Sve drugo sto se radi je izazivanje vjerskih nacionalnih i drugih sukoba na srpskim teritorijama privremeno pod protektoratom!

 2. 0
  0

  Кратко ,јасно и ефектно.Што би по хрватски рекле наше комшије Дукљани „право у сриду“.
  Господине Антићу,када ћете као историчар да напишете један садржајан текст о учешћу и утицају (поквареном и злом), Велике Британије на све крупније политичке догађаје у српском народу од почетка 20. вијека ?
  А како је историја учитељица живота да и шира јавност у Срба коначно отвори очи и да схвати ко је главни непријатељ и ко јој никако не жели никакав напредак и опоравак.У имагинарно пријатељство са Британцима(Енглезима) које се и огледа у понижавајућем срљању ка ЕУ које за цијену има продају националних интереса Србије на Косову,вјерује још само сенилни Вук Драшковић и аутошовинистички круг око њега.

 3. 0
  0

  Žene u crnom, Nataša Kandić, Sonja Biserko čiji su najbliži ubijali kao ustaše, Borka Pavićević i njima slične, koje debelo plaća zapad su najodgovornije za genocid nad srpskim narodom u bivšoj Jugoslaviji. Jednog dana će morati odgovarati za podstrekivanje na zločine protiv srpskog naroda i ko ih je osim Soroša plaćao.

 4. 0
  0

  Ми муслимани смо набоље живјели у Југославији.А и у заједници Србије и Црне Горе нам ништа није фалило.Некоме је било у интересу да нас раздвоји.Немојте слушати Зукорлића и остале будале.

 5. 0
  0

  Бановали су ме са портала Вијести јер сам тражио од Реиса Фејзића да се на Цетињу подигне спомен плоча и меморијални центар посвећен жртвама црногорског геноцида над Бошњацима прије три вијека. Зашто су ме бановали? Зар нису Вијести они који увијек предњаче у осудама геноцида? Зар није хумано сјетити се хиљада невиних жена и дјеце који су у Старој Црној Гори поклани од стране Црногораца само зато што су били муслимани? Не смијемо негирати геноциде ако се залажемо за помирење на овим просторима!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here