Насловна Политика Ангела Меркел: Циљ Немачке је да Крим врати Украјини

Ангела Меркел: Циљ Немачке је да Крим врати Украјини

1
ПОДИЈЕЛИ

Важно је да радимо на мирном решењу и не заустављамо се док се поново не успостави потпуни суверенитет и територијални интегритет Украјине, што наравно укључује Крим“, рекла је Меркеловa.

angela-merkel-samit-eu-brisel-beta-ap-1387538325-415063

Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је поводом обележавања годину руске анексије Крима, да је циљ Немачке да се то полуострво врати Украјини.

После разговора у Берлину с украјинским председником Петром Порошенком, Меркелова је рекла да је анексија Крима 19. марта 2014. била кршење међународног права, које је „довела у питање миран поредак у Европи“.

„Упркос томе или због тога, важно је да радимо на мирном решењу и не заустављамо се док се поново не успостави потпуни суверенитет и територијални интегритет Украјине, што наравно укључује Крим“, рекла је Меркелова.

Она је истакла да је Европска унија спремна да уведе нове санкције Русији због њених поступака у Украјини, ако то буде неопходно.

„Ми их не желимо. Али ако не буде другог начина, онда оне морају бити спроведене“, навела је немачка канцеларка.

Порошенко је рекао да се нада да ће, ако Русија и сепаратисти које подржава на истоку Украјине не испуне своје обавезе по споразуму о примирју из Минска, „бити јасно да ће се наставити санкције и да ће бити појачане“ на самиту ЕУ у Бриселу ове недеље.

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    
    
    Ангела Меркел: Циљ Немачке је да Крим врати Украјин pried ce zid ponovo u Berlin nego Krim pod Ukrainom,ali neka tzi bude ,Porosenko mora nesto ponijeti kuci,a najeftinija je obecana laz.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here