Насловна Поглед Андреј Макин: Француска се утопила у арогантну и неуку политику НАТО-а

Андреј Макин: Француска се утопила у арогантну и неуку политику НАТО-а

3
ПОДИЈЕЛИ

Прослављени писац руског поријекла са француским држављанством Андреј Макин створио је сензацију током свог говора на Француској академији наука и умјетности 15. децембра 2016, тако што је „НАТО стратеге-злочинце“ и „неуке на власти“ описао као „необразоване и арогантне“, оптужујуц́и их за „мучеништво толико људи, муслимана или не, жртвованих на олтару новог светског поретка“.

Он није оклијевао да изнесе тешке оптужбе на рачун грешака актуелне француске политике, која се, према његовом мишљењу, утопила у штетан утицај политике Сједињених Америчких Држава и НАТО-а.

Макин је недвосмислено критиковао злочине, незнање и глупост актуелних француских лидера, притом их не наводећи поименице. Претпоставља се, ипак, како су пренијели француски медији, да се наведене критике посебно односе на Николаса Саркозија, Франсоу Филона и Алана Жупеа за њихове акције против Либије, као и на Франсоу Оланда, Мануела Валса и Лорена Фабијуса за акције против Сирије.

makin

„Пироманске западне ватре су се са неограниченим цинизмом спојиле са фанатицима и друмским разбојницима, за које су истовремено тврдили да се боре против њих, све у намјери да задовоље своју делиријумску жеђ за светском доминацијом“, казао је прослављени писац приликом говора на Француској академији наука и умјетности.

Андреј Макин је у говору изложио преглед историјски тијесних веза Француске и Русије, истичући да и сада треба уредити политичке околности за поновно стварање добрих односа.

Његов говор, према оцјени медија, изазвао је сензацију јер је изузетно ријетко да се у академији на овако оштар начин оптужује француска власт, наводи портал УПР (Union Populaire Republicaine).

Он је нагласио да у атмосфера лажи и манипулације у којој Французи сада живе није одржива.

„Прије или касније, истина ће коначно изаћи на видјело“, казао је оптимистично прослављени писац Андреј Макин.

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Nije on Francuz ruskog porjekla!
  Rodjen u Rusiji, sibirac, odrastao i skolovao se u domovini, doktorirao u Rusiji, a onda, tek onda, krajem devedesetih i na Bunjinu u Francuskoj.
  Rus!
  Ko godj je citao Andreja Makina zna da je Rus, ne porjeklom, nego sustinom Rus.
  Danas, bogat i slavan, zivi skromno u Parizu u citavih dvadesetak kvadrata mansarde!
  U srcu nosi nepojmljivi beskraj ruskih stepa i sibirskog prostranstva, nidje njemu nije, niti moze biti tijesno!
  Andrej Makin, Rus!
  … Napisao, izmedju ostalog i roman „Rekvijem za istok“.
  Zivi u Parizu, poznaje Zapad, zna i o tome javno govori, koje su i koliko Zlo!!!

  • 0
   0

   Управо сам хтео да реагујем, али сте Ви већ све рекли. Очигледно да се писац овог текста разуме у дело Андреја Макина колико и ја у кинеске хијероглифе.

 2. 0
  0

  Djikane, imao sam profesora, nadao se da ludji nece predavati, taj je jeo caprrezze salatu tokom nisanjenja nas pilica malih. Sijalo mu oko kao dijamant. A rukolu je sa posebnom strascu konzumirao. Posebno.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here