Насловна Друштво Ана Лалевић Филиповић и званично декан Економског факултета

Ана Лалевић Филиповић и званично декан Економског факултета

0
ПОДИЈЕЛИ

Управни одбор Универзитета Црне Горе именовао је на данашњој сједници др Момчила Д. Пејовића за директора Историјског института, а проф. др Ану Лалевић – Филиповић за декана Економског факултета.

ekonomskifakultet

Проф.др Жељко Јаћимовић именован је за в.д. декана Металуршко-технолошког факултета, и ту ће функцију обављати до избора новог декана, а најдуже шест мјесеци.

Подсјећамо, досадашњи декан Металуршко-технолошког факултета проф. др Дарко Вуксановић поднио је оставку на ту функцију. Такође, покренут је поступак за избор декана Института за стране језике, сходно новом Статуту.

„На предлог Вијећа Факултета примијењене физиотерапије, Управни одбор је донио привремено рјешење којим се питање избора декана одлаже на одређено вријеме, док се не сагледа основаност евентуалних статусних промјена тог факултета, у свијетлу интензивног рада на изради стратегије развоја Универзитета. У оквиру стратегије сагледавају се питања рационализације, реорганизације и интегрисаног модела функционисања Универзитета и свих организационих јединица, што су биле и препоруке спољних евалуатора“, саопштено је из УЦГ.

Данас је усвојен Правилник о начину коришћења средстава приходованих од школарина, са тржишта и других извора, који се први пут доноси јединствено за цијели Универзитет и прецизно дефинише начин расподјеле средстава које приходују универзитетске јединице.

„Управни одбор је закључио и да су организационе јединице дужне да се стриктно придржавају правила којима је регулисано плаћање школарина и других накнада које плаћају студенти. Ослобађање од школарина мора се вршити искључиво у складу са Законом и правилима Универзитета, а сваки акт за који су утврди да није у складу са Законом, Статутом Универзитета и посебним одлукама Управног одбора, сматра се ништавним“, истичу у УЦГ.

Управни одбор је усвојио ново рјешење знака Универзитета Црне Горе, у складу са закључком жирија за избор најбољег рјешења. Аутор изабраног рјешења је Слободан Вукићевић.

Члану Управног одбора Срђану Ковачевићу, делегираном од стране оснивача, констатован је престанак чланства у том тијелу, на лични захтјев.

Управни одбор дао је позитивно мишљење на оснивање Института Конфуције на Универзитету Црне Горе и упознао се са планираним активностима Института, а Биотехнички факултет добио је сагласност за закључење уговора у оквиру пројекта „Катун“.

Позитивно мишљење, на основу одлуке Сената, дато је и за реакредитацију основног и магистарског академског студијског програма Мехатроника, као и основног, специјалистичког и магистарског студијског програма Друмски саобраћај на Машинском факултету.

Управни одбор је изразио незадовољство достављеним извјештајем о финансијској ревизији на Филозофском факултету и пословању те институције, и наложио нову ревизију, која ће бити повјерена независном ревизору.

Управни одбор је упознат са коначним извјештајем меморандум ревизије на Правном факултету, који садржи изјашњење Правног факултета и одговор ревизора, и доставио га Правном факултету на даље поступање.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here