Насловна Друштво Митрополит Амфилохије: Црногорска просвјета утемељена на убијању Бога

Митрополит Амфилохије: Црногорска просвјета утемељена на убијању Бога

4
ПОДИЈЕЛИ

Митрополит црногорско приморски Амфилохије је казао да је просвјета у Црној Гори утемељена на убијању Бога, те да оно што су радили наши просветитељи послије рата, то раде и данас.

amfilohije

„Наша, црногорска, просвјета је утемељена на убијању Бога. Зато не може вјеронаука и име Христово да буде уведено у школе. Име Божје смета, „застарјело је“, кажу“, рекао је митрополит Амфилохије јуче приликом сужења свете Архијерејске литургије у манастиру Прекобрђе.

Према његовим ријечима двије су врсте људи овдје на земљи: Или су Христови, они који живот граде на тврдој вјери, примајући у себе Квасац вјечног и непролазног живота, или су јудини сватови, објављено је на сајту Митрополије црногорско приморске.

“Среброљубље и властољубље су два најстрашнија отрова. После Јуде јављају се јудински системи. Шта је био комунизам и овај нови поредак у који ми сад идемо безглаво. Дивно! У Европу хоћемо!!! Као да смо до сад били у Тунгузији. И онај хитлеровски, и бољшевички, и овај нови поредак, у суштини су продавање вјере за вечеру, продавање душе за богатство и угодности земаљске и пролазне, продавање свега и свачега за паре. И рођену мајку ће продати, многи од ових бизнисмена код нас и шире, за новац, сматрајући да је то неки нови поредак и идеологија, а све је то иста прича”, рекао је он између осталог.

4 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  A čemu bi učili đecu da vas kojim slučajem pušte da predajete veronauku da mrze svoju državu, da se posrbe , da uče bajkovitu istoriju , da prihvate novo običaje , da voje tuđe barjake. . … sve u svemu što dalje od škole.

 2. 0
  0

  Ne MISA nego ih treba uciti kako se ubijaju Braca da bi se doslo do vlasti, kako se mrze djedovi i predjedovi da bi se dobio posao, kako se treba stidjeti svoje proslosti da bi se danas bolje bavili prostitucijom, kako sto puta ponovljena laz postaje Montenegro.
  A sto se tocie drzeve , ovu drzavu su stvorili Vladike i Narod a vi ste Brozova k…. koja je ukrala sve do cega je dosla a na kraju ste i Drzavu ukrali kleptomani.

 3. 0
  0

  O čemu bi nam vi učili đecu o svecima kao sto su pop Milorad „Maca“ Vukojicic koji ovo „Maca“ nije dobio po umiljatoj domacoj zivotinji nego po cekicu – maci kojom je ubijao, ponajvise zene i starce , ili o fašisti Nikolaju Velimiroviću , ili o dobitniku ordena Šešelju , ili da uce o „cudima“ Filareta, Pahomija i Kacavende ?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here