Насловна Политика Америчком амбасадору смета Русија

Америчком амбасадору смета Русија

2
ПОДИЈЕЛИ

Америчком амбасадору у Србији, Кајлу Скоту смета Русија. Он је казао како је видно руско мијешање у политичке прилике у Црној Гори али за ту своју тврдњу није пружио ниједан доказ. Иако је његов предсједник Доналд Трамп најавио побољшање односа са Русијом, очигледно да је америчка администрација још увијек у обаминском, анти-руском расположењу.

„У овом региону сада видимо кораке којима се Русија меша у политички процес, на страни оних који се противе проширењу НАТО-а, а све више видимо, као у случају Црне Горе, да Русија предузима друга средства како би дестабилизовала земљу чију политику не подржава,“ рекао је Скат у интервјуу за лист „Данас“.

Скот за ову своју тврдњу није дао ниједан доказ.

Интересантно је да САД оптужује Русију за унутрашње мијешање кад се Русија у својој историји није бавила смјенама режима и владара и упостављањима диктатура, за разлику од прве која има богату биографију својих мијешања у Јужној Америци и Африци.

Према његовом мишљењу није НАТО изашао на руске границе већ је Русија проширење НАТО-а дефинисала као пријетњу:

„Ријеч је заправо о реакцији земаља у сусједству Русије које у НАТО-у траже сигурност и безбедност, јер Русију доживљавају као агресивну и наметљиву,“ сматра Скот, преноси „Танјуг“.

Иако сматра да је Русија она која се мијеша у политику Црне Горе он није коментарисао одлажење грађанске опозиције и власти код америчке амбасадорке у Црној Гори, Маргарет Ен Уехаре, на савјете и упуства.

2 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Skotu, kao svakom skotu, sve smeta sto mirise pravoslavljem.
  Osobito je rusko njemu na smetnju.Pride i srpsko.
  Skot je to!
  … Kao i svaka druga skotina.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here