Насловна Друштво Амерички војници побили жене и дјецу у Јемену

Амерички војници побили жене и дјецу у Јемену

1
ПОДИЈЕЛИ

Један амерички војник је погинуо, а три војника су рањена током специјалне операције против Ал Каиде у Јемену. Локални званичници кажу да је убијено више од 40 терориста и 16 цивила (међу којима су жене и дјеца), док амерички извјештаји наводе да је у нападу убијено 14 припадника Ал Каиде и да је акција била усмјерена на локалног вођу те терористичке организације.

„Операција је почела у зору када је бомбардована његова кућа, а затим су из хеликоптера искочили падобранци и побили све у кући“, рекао је анонимни очевидац Ројтерсу, а преноси Спутњик.

Неименовани очевидац је додао да је наоружани нападач отворио ватру на америчке војнике, који су напустили подручје, те да су затим хеликоптери бомбардовали и друге куће и да има пуно жртава.

Ројтерс, позивајући се на љекаре на лицу мјеста, наводи да је 30 људи убијено и да су међу њима десет жена и троје дјеце. Локални званичници са којима је разговарао АФП тврде да је убијено осам жена и осморо дјеце.

То је прва америчка копнена операција у Јемену откако је земља потонула у грађански рат прије двије године, подсјећа Спутњик додајући да је Америка већ укључена у интервенцију Саудијске Арабије у тој земљи.

„Њујорк тајмс“ наводи да је ријеч о првој антитерористичкој акцији коју је одобрио Доналд Трамп откако је прије девет дана инаугурисан за 45. предсједника САД.

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here