Насловна Политика Амерички медији: САД уништавају Србију због Русије

Амерички медији: САД уништавају Србију због Русије

3
ПОДИЈЕЛИ

Амерички лист „Нешенел интерест“ објавио је чланак под називом „Престаните да чачкате руског медведа“, у којем пише да политика Запада може да доведе до војног конфликта између Русије и САД.

„Украјина се налазила у сфери руског утицаја, као и Грузија и Белорусија и Србија. Све су оне у некој мери постале мете Запада, као и Сједињених Америчких Држава, које су предузеле озбиљне кораке како би разориле Србију и укључиле Грузију и Украјину у НАТО“, наводи лист.

У чланку пише да је управо Запад у Украјини извео „обојену револуцију“ током које је збачен законити председник Виктор Јанукович који је желео да развија економске везе са Москвом.

Према речима аутора листа, амерички естаблишмент последњих година није толико политички демонизовао неког руског званичника као што је то чинио са Владимиром Путином. Хилари Клинтон је чак упоредила руског председника са Адолфом Хитлером.

Питом, активности Запада на смени режима у државама на Блиском истоку изазивају сумњу да и Русија може да буде део тих планова.

„Тешко је замислити да такав развој догађаја може да доведе до било чега другог осим до рата“, закључује „Нешенел интерест“.

Извор: Спутњик

ПОДИЈЕЛИ

3 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Rusija je najveca,naljepsa i vojno najaca zemlja svijeta.Neka ta lajava zapadnjacka stoka ,koja patoloski mrzi Rusiju i u snu streca od Rusije dodje u Rusiju da se uvjeri sta je demokratija i ljudska prava.Rusija je svakome majka.Svakoga ,pa i fukare, doceka sa duznom paznjom i pruzi mu mogucnost da radi i zaradi.A kod amera ne mozes dobiti vizu ,a o poslu i da ne pricamo.Njihove vize dobijau njihovi spijuni i clanovi njihovih porodica kao i visokoskolovani ljudi koji im trebaju jer u SAD stasava vec treca generacija nepismenog stanovnistva.A sto se tice Putina,on je toliko dominantan nad zapadnjackim diplomatama da se to vidi sa kilometra.

 2. 0
  0

  Tramp se ponasa sizoidno.One fukare oko njega unezvjerene ne znaju na koju ce stranu .Kim za njih polako ali sigurno postaje nocna mora.Francuski presjednik kompleksas kojim rukovodi njegova zena.Kineski presjednik neprimjetan,Merkelova se jedva vuce ulicom.Dise kao riba na suvom. Kojeficijent intelegencije joj je ispod 100.Ucijenjena je od amera a o jadu je zabavila svu evropu sa jeftinom radnom snagom – emigrantima.Engleski politicari….. smijesni, glupavi poslovicno i razjedinjeni oko evrope.Na drugoj strani Putin,patriota,normalan,natprosjecno intelegentan covjek,sportista,visoko obrazovan,kulturan,vaspitan,posjeduje manire gospodina,ima takta i poznaje kulturu dijaloga,elokventan….Zato ga ta zgadija napada i mrzi.

 3. 0
  0

  472,473 Ломпар

  Тако читамо у Политици од субота 6.4.2013. да се воде преговори о томе да Хрватска НАСТАВИ ДА БУДЕ ПРИВИЛЕГОВАНА У ИЗВОЗУ ЦИГАРЕТА У СРБИЈУ, односно да се за њу не примене царинске стопе предвиђене за све земље ЕУ, иако ХР постаје члан ЕУ. Преговара се, дакле, о томе да Хрватска – пошто је добила жељене погодности уласком у ЕУ – ЗАДРЖИ И ОНЕ ПОГОДНОСТИ које је имала зато што није била члан ЕУ: погодности у оквиру ЦЕФТА споразума. ДА СЕ НЕ БИ ЗАТВОРИЛА РАДНА МЕСТА У ХРВАТСКОЈ, потребно је да Србија омогући мању царину уа хр цигарете од царина предвиђених за земље ЕУ. ТАКАВ ПОСТУПАК МОЖЕ ДОВЕСТИ ДО СМАЊЕЊА БРОЈА РАДНИХ МЕСТА У ФАБРИКАМА ЦИГАРЕТА У САМОЈ СРБИЈИ. Да ли је јавна свест у којој је могуће да се о ОВАКВИМ СТВАРИМА ПРЕГОВАРА УОПШТЕ НОРМАЛНА ЈАВНА СВЕСТ?

  …тако се ЕУ успоставља као арбитар који иобезбеђује хрватско првенство и монополску позицију у трговини као услов који наша држава мора испунити пре него што је постала члан ЕУ. Отуда није изненађење да је Србија..пристала на очување постојећих квота за увоз цигарета из Хрватске.

  Све се то догађа у часу када се у Загребу одржавају протести на којима 25.000 људи НЕ ДОЗВОЉАВА УПОТРЕБУ ЋИРИЛИЦЕ у оним општинама у Хрватској у којима српска мањина има право на службену употребу ћирилице по европским стандардима и када се у тим општинама СИСТЕМАТСКИ РАЗБИЈАЈУ ЋИРИЛИЧНЕ ТАБЛЕ…било да је реч о трговини цигаретама, било да је реч о употреби ћирилице, ЕУ показује по тачним речима Ноама Чомског, КАКО ИМА РАСИСТИЧКИ ОДНОСИ ПРЕМА СРБИМА. Како је он то могао да уочи..иако није био посвећен строго нашим историјским заплетима, ДОК ЈЕ ЈЕДНО ТАКО ОЧИГЛЕДНО САЗНАЊЕ ПРОМАКЛО СВИМ СРПСКИМ ЕУРОЕНТУЗИЈАСТИМА, еврофанатицима и евроопортунистима, кроз чије је животе прошло толико упућенијих садржаја?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here