Насловна Друштво Амерички четник хтео смену власти

Амерички четник хтео смену власти

1
ПОДИЈЕЛИ

На суђењу Ерику Фрајну, оптуженом за убиство и покушај убиства полицајца приказан је и снимак његовог напада на полицијске службенике.

erik-frejn

“Амерички четник“ се 12. септембра сакрио у једној од барака које припадају полицији Пенсилваније и одатле отворио ватру на Брајана Диксона и Алекса Дагласа.

После више од месец дана потраге, више од хиљаду ангажованих полицајца и 11 милиона долара потрошених на акцију, Фрајн је ухапшен 30. октобра у напуштеном авионском хангару на планинама Поконо.

У првом изјашњавању по хапшењу, Фрајн је рекао да је пуцао на државне оружане снаге да би “пробудио људе“ и натерао их да захтевају промене власти.

Фрајна су пронашла тројица полицајаца који су претресом код њега пронашли нож, али не и ватрено оружје. Ипак, потом је показао где је сакрио оружје у хангару уз речи да не би било добро да неко дете пронађе пушке.

Тужилац захтева смртну казну за 31-годишњака, који је веома заинтересован за српску и руску културу. На фотографији je приказан у војничкој униформи  са шајкачом и четничком кокардом на њој.

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

  1. 0
    0

    Чудо је шајкача и кокарда, и од америчке фаце може учињети да личи на чељаде.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here