Насловна Политика Америчка ратна авијација не може у трку са руском

Америчка ратна авијација не може у трку са руском

0
ПОДИЈЕЛИ

САД неће моћи да продре у ваздушну одбрану Русије, Кине или Ирана због оскудних улагања у ракете дугог домета, писало је у италијанским новинама наводећи недавни извештај америчког Центра за стратешке и буџетске процене.

ruska-avijacija

У случају избијања рата између Путина и Вашингтона, америчко оружје ће се показати неадекватним да угуши Кремљ, а камоли да погоди Москву са сигурне удаљености„, наведено је у листу.

Амерички генерали у потпуности се саглашавају са овим проценама, лист „Ђорнале“ примећује, додајући да 96 одсто оружја добијених од стране Пентагона у протеклих петнаест година има максимални домет од само 80 километара.

Другим речима, наша ваздушна снага опремљена је да се носи само са земљама „трећег света“ као што је Ирак, где Америчка ратна авијација не наилазе на отпор и не мора ни да пробија непријатељску ваздушну одбрану или се бави непријатељским авионима“, наводи се у извештају Центра.

Русија и Кина су друга прича. Оба имају напредне системе противваздушне одбране, што значи да амерички авиони неће моћи да се приближе непријатељским циљевима.

То значи да би нас сваки рат са Русијом лишио ваздушне супериорности„, аналитичари упозоравају.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here