Насловна Насловна Америчка „награда“ рањеним војницима украјинске војске (видео)

Америчка „награда“ рањеним војницима украјинске војске (видео)

8
ПОДИЈЕЛИ

Јуче је у Кијеву боравио високи гост из НАТО пакта, амерички генерал Бен Хоџис, главнокомандујући официр америчким војним снагама стационираним у Европи.  

ben hodges

Генерал Хоџис је посјетио Централну војну болницу, гдје је обишао војнике рањене у Донбасу и поразговарао са њима о околностима које су довеле до рањавања. Генерал је сваком рањенику, као што се може видјети на видео снимку, изразио захвалност што су се борили за „своју земљу“, предајући им металну значку са инсигнијама америчке војске.

Војник који је остао без руке, био је прилично збуњен оваквом „срдачном“ захвалношћу америчког генерала, посебно што је генералу током разговора предочено да је војнику требало 100 хиљада евра за лијечење.

Хоџис је остао у границама „захвалности“ и предао војнику само значку. То је учинио и следећем рањенику на снимку, а онда је камера „hromadske tv“ забиљежила како генерал у болничком холу држи гомилу таквих значки и мијеша их као „шпил карата“, што је најбоља слика улоге САД-а у украјинској кризи и „помоћи“ коју САД дијели борцима за распиривање грађанског рата у овој напаћеној земљи.

8 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Оће ли доћи дан да се сударе те двије плоче испод америке, па да умрем и ја сјутрадан.

 2. 0
  0

  Jadan dečko-ovo je vrh snimak i jasno oslikava sav cinizam i pokvarenost američke „elite“.
  Obavezno da pogledaju crnogorski proamerički kolaboracionisti,ali oni dobijaju novac.
  Svojevremeno su i crnogorski vlastodržci išli u Rusiju po pomoć-ćese dukata koje bi isprosili su zadržavali za sebe ,a borcima koji su krv proljevali su dijelili ordenje i medalje.

 3. 0
  0

  we schafe geoutet vi ezel geprugelt -kao ovce čuvati kao magarce tuci,tako je govorio u 13 vijeku jedan Bemiše biskup o Poljacima,što bi se danas moglo reći o Ukraincima.

 4. 0
  0

  Gospodo, prijatelji, braćo, dobronamjerna primjedba: obratite pažnju na pravopis, nisu „Ukrainci“ nego „Ukrajinci“, nemojte da Vas ispravljaju Migovi i Čirgićevi „lingvisti“!

  • 0
   0

   Ја бих више волио да Приморац пише ћирилицом, него што примјећује грешку у коментару г. Зеца. Погријешите, али ћирилицом пишите. Што се тиче прилога и текста нема коментара, одлична слика стварности.

 5. 0
  0

  Moja primjedba je bila dobronamjerna, svi se slažemo oko suštine teksta, podržavam sve što su rekli i g-din Zec i g-din Tvrtko! Ćirilica, koju izuzetno i volim i poštujem, sama po sebi nije garancija istine, njome pišu i nacisti iz „Desnog sektora“ u Ukrajini, ruski tajkuni, raskolnici iz tzv. „Makedonske pravoslavne crkve“, bugarski revizionisti koji bi da pripoje pola Makedonije i dio južne i istočne Srbije, pojedini „drugosrbijanski“ kolumnisti …

 6. 0
  0

  Тако пролазе сви они који ударе на Свету Русију,као онај без руке,а ко ли ће сутра да дели значке сакатим маринцима кад проклета Америка утоне у грађански рат,нека им Украјинци онда врате и поделе значке назад.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here