Насловна Насловна Америчка амбасадорка: Урадићемо све да угурамо Црну Гору у НАТО

Америчка амбасадорка: Урадићемо све да угурамо Црну Гору у НАТО

10
ПОДИЈЕЛИ

americka ambasadorka uehare 03

Aмбасадорка САД у Црној Гори Маргарет Ен Уехара казала је да ће Вашингтон учинити све како би Црна Гора била спремна за позив у НАТО.

Она сматра да је Црна Гора урадила доста у области владавине права, реформама у безбједносном и одбрамбеном систему, али и у неким другим областима.

Међутим, казала је америчка амбасадорка, још постоје неке ствари које нијесу одрађене.

Потребно је додатно радити у свим побројеним областима, посебно у области јавне подршке и објаснити црногорским грађанима све бенефите НАТО чланства, односно створити атмосферу да грађани буду свјесни да је одлука да се Црна Гора прикључи Алијанси исправна“, рекла Уехара листу „Побједа“.

Она је навела да су САД посвећене подршци и помоћи Црној Гори, додајући да је „добро да Црна Гора уђе у НАТО“.

NATO bombardovanje

Једна од мојих омиљених црногорских ријечи је ријеч једноставно, јер једноставно често зна да буде компликовано. Да бих најједноставније објаснила грађанима све бенефите НАТО-а, ја ћу говорити о вриједностима и то је суштина европских и евроатлантских интеграција. Имати више сигурности, имати бољу будућност, обезбиједити економски и правни оквир да људи имају сигурне послове. Ја сам, прије свега, мајка и знам колико је важно да наша дјеца имају боље услове живота од оних које ми имамо. То је оно што НАТО доноси, та стабилност од које ће сви имати користи„, казала је Уехара.

Она је ипак указала да се одлука о евентуалном позицу Црне Горе у НАТО мора донијети консензусом свих 28 чланица.

Искрено, не могу да предвидим каква ће одлука бити донешена, и не би било паметно за амбасадора да о томе спекулише, али мислим да је најважније да Црна Гора настави да остварује прогрес у свим областима које смо поменули и да црногорски грађани разумију боље бенефите чланства“, навела је Уехара.

10 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  optimisticki nema sta,ali zbog visig ciljeva prosirenje se obustavlja do daljnjega ,nesto slicno kao kod sirenja Eu.Mis mo na dobrom putu,a Amerika koliko vidim salje nove snage na terenu,ova mora da je vicna bankraskim poslovima i pranju novca,a to je ovdje buducnost,u svakom slucaju nada umire zadnja,da Bog da prvi finasiski mrtac da bude Amerika!
  A kad se to cudoviste sahrani ,vjerovatno im odahnemo.

 2. 0
  0

  Zamislite da je ruski ambasador kazao da će Moskva uraditi sve da Crna Gora ne uđe u NATO. Kakva bi samo paljba po njemu uslijedila. Ovako, hlaster na usta.

 3. 0
  0

  Pa, da…Crna Gora je NATO-u interesantna samo kao teritorija, odnosno da sjutra posluži kao topovsko meso u eventualnom sukobu sa Rusijom.

 4. 0
  0

  „Једна од мојих омиљених црногорских ријечи је ријеч једноставно, јер једноставно често зна да буде компликовано. Да бих најједноставније објаснила грађанима све бенефите НАТО-а, ја ћу говорити о вриједностима и то је суштина европских и евроатлантских интеграција. Имати више сигурности, имати бољу будућност, обезбиједити економски и правни оквир да људи имају сигурне послове.“

  Koliko ste obezbijedili bolju budućnost građanima Rumunije,Bugarske,Grčke,Hrvatske…….,sve grca u dugovima i uxxxxe se od straha blejeći na istok ´oće li se Rusi zaustaviti u Ukrajini.
  Vladavinu NEprava ste nam već obezbijedili preko svojih poltrona koji nam zemlju opljačkaše i narod u bijedu odagnaše.
  To koliko će nam poslovi biti sigurni najbolje pokazuje činjenica da se pod pritiskom američke privredne komore u Crnoj Gori forsira usvajanje Zakona o radu po kojem će i ovo malo građana što radi postati roblje što ni za vrijeme Turske nije bilo,a postojanje sindikata u potpunosti obesmišljava.

  Bora Čorba:
  …“Na prozoru ruke širi Meri,ja joj kažem aj ne s**i“…..!

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here