Насловна Друштво Амбасадори Украјине и Аустралије с председником Николићем

Амбасадори Украјине и Аустралије с председником Николићем

0
ПОДИЈЕЛИ

Tomislav-Nikolic-2

Председник Србије Томислав Николић примио је данас у опроштајну посету амбасадоре Украјине и Аустралије, Виктора Недопаса и Хелену Студерт.

Председник Србије Томислав Николић и амбасадор Недопас сагласили су се да се пред Србијом и Украјином отварају велике могућности за унапређење билатералне сарадње, пре свега на пољу економије.

Амбасадор Недопас нагласио је да је Украјина спремна да да пуну подршку скорашњем копредседавању Србије у Организацији за европску безбедност и сарадњу.

Председник Николић је подвукао да Аустралија цени различитости и да српска заједница у тој земљи има привилегију да може да негује своје порекло, језик и културу.

Председник је рекао да Аустралија, „за разлику од неких других земаља, разуме проблем Срба, који су у ту земљу долазили из различитих земаља Балкана, често непријатељски настројених према Србији“.
„У Аустралији живе Аустралијанци, свесни свог порекла и поносни на своје корене“, рекао је председник и додао да истинска демократија која влада у тој земљи је чини великом нацијом.

Председник Србије је подвукао добре односе две земље којима је у великој мери допринела и његова саговорница амбасадорка Студерт.
„Србија је сада на прекретници. Новим инвестицијама као што је инвестиција у српски аеротранспорт отвориће могућности и за унапређење спољнотрговинске размене Србије и Аустралије“, истакао је председник Николић и додао да велике удаљености сада више нису препрека сарадњи.

Амбасадорка Аустралије је оценила да је Ер Србија права одскочна даска за унапређење економских односа, посебно у области рударства у којој Аустралија има одлична искуства.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here