Насловна Насловна „Истинољубиви“ црногорски амбасадор: НАТО нас је спасио од Русије

„Истинољубиви“ црногорски амбасадор: НАТО нас је спасио од Русије

21
ПОДИЈЕЛИ

Aмбасадор Црне Горе у САД Небојша Калуђеровић оптужио је Русију да притиска Подгорицу због уласка у НАТО, а да иза свега стоји „лажна прича да НАТО нема подршку у Црној Гори“.

Калуђеровић, који као амбасадор у Вашингтону мјесечно зарађује 4.250 евра, казао да став Русије када је у питању ширења НАТО није био тајан, али ни подршка снагама који су били против чланства.

“На чланство Црне Горе у НАТО-у често неки високи руски званичници гледају као на привремени пораз, кроз лажну причу да НАТО нема подршку у Црној Гори итд.  Стога, очекујемо наставак притиска и на Црну Гору и на регион, нарочито у оним земљама које још нијесу постале чланице НАТО и ЕУ”, казао је Калуђеровић.

Истакао је да су институције у Црној Гори успјеле да се одупру руском притиску захваљујући реформама које су спровеле на путу за НАТО.

“А гдје нисмо имали способности, с обзиром на то да су покушаји били различитих облика, укључујући пропаганду и сајбернападе, могли смо да тражимо подршку од наших партнера у НАТО-у или билатералних попут САД”, казао је Калуђеровић пред члановима Одбора за оружане снаге америчког Сената

Руска војна обавјештајна служба (ГРУ) и њени сарадници су директно умијешани у организовање покушаног државног удара чији је циљ био да се постави влада која је пријатељска Москви и омете пут Црне Горе у НАТО, казао је извршни потпредсједник Атлантског савјета Дејмон Вилсон.

Вилсон је рекао да су њихови стручњаци за дигиталну форензику сачинили “убједљив случај” о умијешаности Русије, а тичу се прије свега повезаности осумњиченог Едуарда Шишмакова са ГРУ.

Пред Одбором је „свједочио“ и Јануш Бугајски из Центра за анализу европске политике.

Поручио је да се савезнице  морају боље припремити за будуће насилне сценарије, међу којима не би искључио подстицање српско-црногорског конфликта. “Ако му то иде у корист, Владимир Путин се не би либио изазивања регионалног рата како би тестирао одлучност НАТО-а, одвлачећи пажњу са интеревенција Русије и подривања западних интеграција”, рекао је  он.

21 КОМЕНТАРИ

  • 0
   0

   Појединци из НАТО-а и однарођене власти, ЉУДСКЕ СПОДОБЕ БЕЗ ГРАМА МОРАЛА И ЧАСТИ, нису битни. Стравично је да се овакве вулгарне лажи стално понављају и слушају, а то је одавно познати систем прљавог дјеловања на људски мозак. Циљ је постигнут, народ је онеспособљен да мисли својом главом, иако би требало свакоме да је јасно и да са гнушањем одбаци ове бљувотине. С друге стране имамо типично понашање сарадника окупатора : све ће урадити за паре и позиције.

  • 0
   0

   И он се укључио у прљаву пропаганду Запада и тзв. Владе. На ште све може човјек да спане. Али, једног дана требаће то и да се “покуса“. Ниједна сила није до вијека, поготово оволико зла. А шта ће бити онда? Мораће се мало и одговарати за лажи и хушкање.

 1. 0
  0

  Nije vazno sta kaze, nego ko kaze.
  Sta bi to mogli da urade Rusi, a sto ameri nijesu, sirom svijeta.
  Ono kad kurve drze pridiku o moralu.

 2. 0
  0

  Nemogu što se neće baviti lažima. Kakva je ovo bijeda što izmišljaju i bave se prevarama.Trebali bi nas ponovo bombardovati da ih još više volimo.

 3. 0
  0

  Ja sam izdajnik ali na to niko ne registruje,ja sam niko i ništa ali to nikoga ne interesuje,ja sam iz Crne Gore zvana Montengro koga za to više zabolje ona stvar,mi smo samostalni i clanica Nato a niko ne zna ko smo to mi,mi smo sve uradili što niko nije u istoriji i to nikoga ne interesuje,što god ja i mi kažemo koga to interesuje,ni novac koji dajemo da nas primjete nije više vrijedan.Mi kao država ne postojimo to je svakome jasno samo ne nama ,i kada ne budemo postojali kao država nikoga neće to interesovati. Ти умиреш – ти, заправо, већ и јеси мртва, још не знајући то.
  Нема буђења из твог сна о слободи, као што нема буђења из смрти или дубоке коме.

 4. 0
  0

  narod u c. g gladan a ova spodoba ima 5000 hilj e . i još razne privilegije. da ti je dijete nato ubio kao što je mnogima nebi tako mlatio. a ovo je sin one prodavačice iz piljare,

 5. 0
  0

  Milova tetka je udata u Ćekliće i otud ti Nebojiša u ambasadore (rođačka veza sa Milom). Pitaj ostale Kaluđeroviće , a i ostali slobodno misleći narod ove pokradene i uništene zemlje jeli za NATO . Možda se nadaš da će ti brat od ujaka dat sobicu u DUBAJI . Što se neizbori da Ćeklići dobiju više tu đavolju vodu ,pa da te pominju po dobru a ovako .

 6. 0
  0

  Њемци нас спасили од Руса …
  Протестанти нас спасили од правосаваца …
  Има ли краја лудилу црногорскоме???

 7. 0
  0

  Калуђеровић, који као амбасадор у Вашингтону мјесечно зарађује 4.250 евра,

  Problem? Koliko treba da zaradjuje diplomata u Njujorku? Barem ide na posao, za razliku od polovine poslanika u crnogorskoj skupstini, koji ga ne obrcu na rabotu, a uzimaju od 1200 do 1800 eura.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here