Насловна Политика Амбасадор БиХ у Србији поднео остaвку

Амбасадор БиХ у Србији поднео остaвку

0
ПОДИЈЕЛИ

Амбасадор Босне и Херцеговине у Србији Ранко Шкрбић поднео је оставку на ту функцију, пренели су бањалучки медији.

bih

У образложењу оставке стоји да је она упућена председавајућем Председништва БиХ Младену Иванићу због, како се наводи, суштинског и концептуалног неслагања са актуелном политиком у БиХ.

„Не желим да будем експонент такве политике БиХ, а још мање да спроводим тако зацртану спољну политику према Србији, те стога неопозиво подносим оставку на место амбасадора“, навео је Шкрбић у образложењу.

Он је навео да је његовим именовањем, први пут на место амбасадора БиХ у Србији, после успостављања билатералних односа, дошао Србин из Републике Српске, што је за њега „била и остала највиша част и признање“.

Шкрбић је нагласио да је током 18 месеци амбасадорске службе „настојао да у потпуности оправда поверење и допринесе јачању билатералних односа, како БиХ са Србијом, тако и јачању веза Републике Српске и Србије, а у најбољем интересу свих народа које представља“.

Нажалост, током предизборне капање и отворене хајке која је вођена од опозиционих политичких лидера, а која је настављна до данашњих дана, настојало се максимално дискредитовати моје име, моја позиција и улога коју имам као амбасадор БиХ“, стоји у Шкрбићевом образложењу које су пренели бањалучки медији.

Савез за промене, који је опозиција у РС, а на државном нивоу чланица владајуће коалиције, одраније је тражио да српски члан Председништва БиХ опозове Шкрбића са места амабасадора у Србији, јер је, како су навели, Шкрбић у потпуности уништио здравствени систем у РС у време док је био ентитетски министар здравља.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here