Насловна Мозаик Алија Изетбеговић у турској сапуници

Алија Изетбеговић у турској сапуници

0
ПОДИЈЕЛИ

Снимање првих кадрова турског мини серијала од шест епизода о првом предсједнику Босне и Херцеговине Алији Изетбеговићу очекује се почетком августа, а турској публици би серија требало да буде представљена за неколико мјесеци, пише турски „Супер Хабер.“

Сценарио потписује писац Ахмет Тезцан, а режију серије Ахмед Имамовић.Пројекту је значајно допринио и власник продуцентске куће „Санџак Медyа“ Мухамед Хакан Санцактутан. Улоге ће тумачити турски и највјероватније и босанскохерцеговачки глумци.

Припреме за снимање првих кадрова већ одавно трају, а гала вечера је планирана ове године, након чега ће епизоде бити приказане на турској државној телевизији ТРТ. Тезцан већ неко вријеме борави у Босни и Херцеговини, како би се адекватно припремио за сценарио.

Прича о животу Алије Изетбеговића обухвата период од његовог рођења, младости у којој се заљубио у супругу Халиду па све до смрти, односно од 1944. до 2003.године.

Пројект се ради на турском језику, а снимање ће трајати близу три мјесеца у континуитету. Сва снимања ће бити одржана у Босни Херцеговини, тачније у Сарајеву, Почитељу, Мостару, Благају, Тарчину, Коњицу…

Извор:Антена М

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here