Насловна Политика Али Хамнеи: САД представљају савршен примјер ароганције

Али Хамнеи: САД представљају савршен примјер ароганције

0
ПОДИЈЕЛИ

Врховни вођа Ирана, ајатолах Али Хамнеи, поново је у суботу осудио „ароганцију“ САД, тврдећи да односи Ирана и САД остају „непријатељски“.

iran

Али Хамнеи је дао изјаву док се у Бечу воде маратонски преговори између шест великих сила и Ирана о постизању коначног споразума о спорном нуклеарном програму Ирана, чији рок истиче у недјељу.

„САД представљају савршен примјер ароганције и нека се та земља припреми за борбу против те ароганције“, рекао је ирански врховни вођа у говору пред студентима у Техерану.

Анимозитет према САД је уобичајен у Ирану, иако су САД домаћини највећег броја иранских исељеника.

Али Хамнеи често у говорима помиње неповјерење према САД, које оптужује за завјеру против иранског режима.

Иран и САД немају дипломатске односе од 1980. године, али министри те двије земље преговорају о нуклеарном програму.

Послије неколико мјесеци интензивних преговора, Група 5+1 један, коју чине САД, Француска, Русија, Кина, Велика Британија и Њемачка, воде маратонске разговоре о постизању коначног споразума, којим би се спријечила могућност да Техеран произведе атомско оружје.

Заузврат би Ирану биле укинуте економске санкције. Двије стране не слажу се, између осталог, о датуму укидања економских санкција Ирану.

Иран жели да санкције буду одмах укинуте, док се Запад залаже за постепено укидање санкција кад се покажу први резултати примјене споразума.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here