Насловна Политика Алексић: Срби у Црној Гори грађани другог реда

Алексић: Срби у Црној Гори грађани другог реда

17
ПОДИЈЕЛИ

Срби у Црној Гори су грађани другог реда, а Нова српска демократија ће иницијативом за измјену Устава покушати да их учини равноправним, рекао је функционер те странке Будимир Алексић.

Не треба нам велика анализа да би се видјело да је српски народ у Црној Гори данас у неравноправном положају, односно да су Срби грађани другог реда. Да би се та аномалија исправила, потребно је промјенити Устав и успоставити механизме који би гарантовали равноправност свих грађана,“ казао је Алексић за РСЕ.

Он је истакао да су измјене Устава стални захтјев Нове српске демократије.

Само што нико није тражио да га промовишемо на одређеном форуму и актуелизујемо. Ми то питање нисмо запоставили јер се Срби у Црној Гори не мире са чињеницом да су грађани другог реда,“ поручио је Алексић.

17 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Mi gradjani nijesmo,nego Srbi,a to sto oni hoce i misle eto im ga tamo,njihov rangiranje i sud je za njih, za nas ne vazi,pa iako se tako napisalo i hoce!

  • 0
   0

   Срби треба да престану са изношењем свих бруталности нецивилизованог режима, његових сателита и необразоване, примитивне војске задртих подржавалаца. Црној Гори треба да врате људско достојанство, а за то је потребно на сваком кораку побјеђивати ово неписмено зло што је све вриједности погазило, све покрало и сада се ставило под заштиту недемократског Запада.

 2. 0
  0

  U Crnoj Gori nijedan gradjanin nije „drugog reda“ niti je ugrozen po bilo kojem osnovu !
  Drugo je sto su neki Momirovci kad su izgubili izbore 1997 promjenili naciju pa bi sad da citava drzava ide njihovim putem i kukaju kako su ugrozeni .
  Kod nas u Drobnjake , najvece crnogorsko pleme , ko god je bio za SNP danas je srbin , a bio je crnogorac do tada .
  Vi ocete da nam nametnete cetnistvo kao ideologiju Crne Gore , nece moci ove noci !

  • 0
   0

   https://www.facebook.com/stanislavbu/media_set?set=a.10211700360042265.1073742096.1165519768&type=3&uploaded=10 Читај мало о Дробњацима,србском племену Херцеговине св Саве и просипај дроб овдје да су то Црногорци па још несрбски,јер за такве не зна историја као ни за Дробњаке Црногорце. Ова књига је ту специјално за тебе и сличне незналице.

  • 0
   0

   Ниједан прави Дробњак неће казати „код нас у Дробњаке…“, већ увијек „код нас у Дробњацима…“, зато што је говор Дробњака управо примјер Вуковог седмопадежног система у коме акузативом никад не мијења локатив. Из претходно реченог можемо закључити да се Ви лажно представљате, или да сте из Дробњака давно одселили, те сте заборавили и говор завичаја, а самим тим изгубили завичајни идентитет. И у једном и у другом случају то Вас делегитимише као познаваоца племена чијим именом се представљате. Пошто већ причате напамет, рећи ћу Вам, У Дробњаку су ти „Момировци“, били убједљива већина 97. и 98., односно Момир је имао 300 и кусур гласова више од Мила. Међутим, ДПС је правећи коалицију Да живимо боље управо са онима које Ви називате „четници“, то јест са Народном странком, успио да огромним притиском, куповином гласова, као и бруталном отимачином, у којој су учествовали и неки никшићки криминалци, тијесно побиједи на локалним изборима. Слична ситуација је била и на референдуму, опет је опција за заједничку државу у Дробњаку однијела убједљиву побједу, али кад се огромни и бескрупулозни апарат УДБЕ сручио на ионако опустошену и осиромашену средину резултати избора су опет морали ићи на корист антисрпске и проусташке идеологије. Из свега наведеног можемо закључити да вам није сметало кад су вас неки „четници“ из Народне странке помагали и да неће баш бити да су Срби у Дробњаку настали од гласача Момира Булатовића. Ако Вас занима историја Дробњака и утемељеност дробњачког племена у српској интегралистичкој идеји, онда Вам могу предложити одговарајућу историографску и лингвистичку литературу. Напоменућу Вам још неколико ствари, Дробњаци су се на позив Карађорђев дигли на устанак 1805. године, грдно изгинули од паше Скопљака, али послали Карађорђу одред од двјеста и кусур хајдука под вођством браће Јована и Гаврила Шибалије. Као главни носиоци српске интегралистичке идеје јавили су се образовани Дробњаци још у времену књаза Николе, Владимир и Исаило Томић, Чедомир Павић и многи други. Главни организатори Подгоричке скупштине су били људи из Дробњака, Светозар Томић с Превиша и Саво Церовић из Тушиње. Краљ Александар Карађорђевић је два пута био у Црној Гори послије стварања краљевине СХС и оба пута је боравио баш у Дробњаку и на Цетињу. Неће бити да је долазио а да није знао да су му у Дробњаку наклоњени. 1941. године, Војислав Пекић са својом породицом, чији члан је и тада малољетни, а касније познати српски писац и дисидент, Борислав, бива протјеран са Цетиња под образложењем да није хтио да се одрекне своје српске националности. Не желим да овдје помињем имена почивших људи, Дробњака, које сам лично упознао који су се и за вријеме Броза изјашњавали као Срби, а међу њима је било и комуниста и монархиста. Нико од поменутих није знао ни за Момира ни за СНП. Све у свему, драги господине, ако већ хоћете да будете Дробњак онда научите нешто о себи. Почните тако што ћете користити ћирилицу, и њу Вам је даровао један Дробњак. Поздрав!

  • 0
   0

   Дроњак, ти си у свом потпису за себе рекао све. Постоје Дробњаци као ја и Дроњци као ти.

   • 0
    0

    Ипак , тренутно је најтеже бити СРБИН у Срној Гори а црна је да црња не може бити…

    • 0
     0

     Drobnjaci su najvece crnogorsko pleme od kojeg je dio presao u srbe iz inata kada je Milo pobjedio Momira .
     Danas su to veliki srbi iako su im ocevi i djedovi bili crnogorci , ja se nijesam mijenjao niti cu .
     Prezime Dronjak je srpsko prezime koje ponosno nose srbi iz Drvara i nemojte se sprdati sa tim .
     Postojace Crna Gora dok je Lovcena i Durmitora , ne damo te Crna Goro !

     • 0
      0

      Не рече нам када су то Дробњаци постали Црногорци када их као такве не знају ни Петар Први ни Његош!

 3. 0
  0

  Prevarantu,tri petine od ukupnog broja biraca mora glasati za izmjene Ustava, da bi se to promijenilo, sto ti kobajagi trazis!To ti je zasluga tvog omiljenog prtnera Medojevica i zato ne mlati praznu slamu da mozes promijeniti Ustav, koji je Medo sa DPS i SDP zabetonirao i ucinio nepromjenljivim!!!!

 4. 0
  0

  Mene je strašno ža’ što se ośećate ugroženo i građanima drugog reda , suštinski ugrožena vam je mogućnost da kao politička manjina vladate većinom , i to je to .
  Inače Crna Gora kao ozbiljna država ,članica NATO saveza , a uskoro i EU , ne može mijenjati Ustav kako se kome svrcne , zna sr da treba tri petine od ukupnog broja birača da izglasa promjenu Ustava , pokrenite proceduru pa neka je sa srećom !
  Tada mozda i mene ubjedite da su vam prava ugrožena pa budem glasao za vašu inicijativu , ali da se zakunete da nećete ponovo mjenjati naciju , ka ovo od 1991-2003 , sa vama se nikada ne zna !

  • 0
   0

   Масја, јадан не био жали себе самог. То би ти бар, била жалост са разлогом.

  • 0
   0

   Petrovići su bili pravi Crnogorci, velikosrbi, a vi ste ona većina raznih otpadnika poturice,hr,alb.,titogorci…Cg Srbi su prava cg.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here