Насловна Насловна Алексић: Црногорски режим благонаклоно гледа на великоалбански пројекат

Алексић: Црногорски режим благонаклоно гледа на великоалбански пројекат

0
ПОДИЈЕЛИ
Тирана, Приштина, Тетово, Улцињ и Прешево формирали су Унију албанских општина, чиме је према извјештају медија ченел“ из Тиране први пут „формирана унија главних општина у региону којима руководе Албанци“, а која ће, како наводе, имати за циљ изградњу механизама потребних за међусобну сарадњу.
Оно што је одмах многима упало у очи је факат да се набројане „албанске општине“, осим Албаније, већински налазе у још три различите државе и то у Србији, Црној Гори и Македонији.
И док су се из Србије ипак могла чути реаговања високих званичника на овај догађај, власти у Подгорици по обичају немају коментар на нешто што многи држе за вид својеврсне провокације, а што је по мишљењу доктора Будимира Алексића, функционера Нове српске демократије, очигледно само „сигнал да црногорски режим наставља благонаклоно да гледа на великоалбанске аспирације и великоалбански пројекат“, односно, како каже, „конкретно на потезе који се у оквиру тога пројекта повлаче прво из Тиране, а онда се преносе на цио регион, дакле, на Црну Гору, Србију, Македонију и Грчку“.
Како је Алексић казао за Спутњик, црногорски режим није реаговао ни када су са неких важних политичких и културних адреса у Тирани стизале директне пријетње по територијални интегритет Црне Горе и када су стизали позиви за одвајање њеног дијела територије.
Budo Aleksic isk
Вјероватно најдрастичнији примјер, како каже Алексић, јесте „дивљање албанских екстремиста прије неколико мјесеци када су потпуно неометано побадали албанска обиљежја дубоко унутар територије Црне Горе“.
Дакле, ријеч је, како каже, „о граничном прелазу ’Кула‘ код Рожаја и на планини Мокри, чиме су хтјели да покажу докле иду границе неке њихове замишљене, засад фантомске творевине.
Потпуни изостанак реакције црногорског режима, по мишљењу Алексића, био је очекиван ако се има у виду да је „Ђукановићев режим управо тим екстремистима признао лажну државу на територији државе Србије“.
Зато је и ово што се данас дешава последица те срамне одлуке којом су охрабрени они који пропагирају идеју такозване природне или велике Албаније, а једна таква идеја директно угрожава мир у региону јер атакује на дјелове територије Црне Горе, Србије, Македоније и Грчке. Ако знамо да су мафијаши, криминалне структуре из реда заговорника велике Албаније добрано финансирале референдум о одвајању Црне Горе, и издвајању Црне Горе из државе са Србијом. Па је након тога Ђукановић признао лажну државу Косово 2008. године и да постоји тај дил, односно та сарадња између врха црногорског режима на једној страни, и на другој страни, између носилаца великоалбанских пројекта и криминалних структура у лажној држави Косово“, закључује Алексић за Спутњик.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here