Насловна Друштво Алексић: Црногорски буквар је скретање пажње са политичке и економске кризе (ВИДЕО)

Алексић: Црногорски буквар је скретање пажње са политичке и економске кризе (ВИДЕО)

6
ПОДИЈЕЛИ

Црногорски буквар је скретање пажње са политичке и економске кризе, нагласио је посланик ДФ-а Будимир Алексић, на управо одржаној конференцији за штампу под називом „Насиље над језиком и црногорски буквар“ и поручио „лоповском и криминалном режиму“: „Вратите паре!“

Алексић је навео да је ријеч о уџбенику, конкретно приручнику, за који издавач каже да је то „буквар црногорске азбуке која има 32 слова а не 30“ који је објављен у издању Завода за уџбенике и наставна средства, и не представља, по ријечима издавача, обавезу литературу, дакле купује га само онај ко жели.

„Прије него што кажем нешто о овој књизи, која садржи аветлуке какве досад нијесмо могли наћи ни у једној књизи штампаној на простору од Триглава до Ђевђелије, желим да режимским лоповима упутим једну поруку: Вратите паре!“, нагласио је посланик ДФ-а и додао:

„Јер, штампањем оваквих књига лоповски и криминални режим скреће пажњу са дубоке политичке и економске кризе у земљи. “

novi-bukvar-2

Он је нагласио да режим који спроводи насиље над свим видовима живота у последњих 27 година, а то се најбоље показало 24. октобра прошле године, своје тиранско и деспотско лице указује и у области просвете и културе.

„И у овом случају ријеч је о бруталном и огољеном насиљу; насиљу над науком, насиљу над језичком традициојм Црне Горе, насиљу над културом, насиљу над већином грађана Црне Горе (који су се изјаснили на попису, већински, да говоре српским језиком, а и већина оних који свој матерњи називају црногорским противе се овако накарадним и карикатуралним решењима у поимању онога што се назива „црногорски језик“) и надасве – насиље над здравом памећу.

Ријеч је о утјеривању идентитета, о насилној асимилацији Срба и њиховом претварању у националне Црногорце или прецизније у Дукљане и Монтенегрине,“ напоменуо је Алексић.

Једине фабрике које раде у ЦГ су фабрике лажи – у то су се претвориле и наше школе

budo-aleksic-2

„Да би сакрили уништену привреду, затворене фабрике, десетине хиљада незапослених, све криминалне и нарко картеле, десетине мртвих по улицама црногорских градова – режимски лопови и сјецикесе пласирају приручнике за залуђивање наше дјеце са смијешним и карикатуралним садржајима.

Лоповски режим покушава, али који год језиком да то ради не може да сакрије економску биједу и социјалну кризу која представља стварност Црне Горе, опљачкане и нестабилне земље, са политизованим и урушеним институцијама, земље чији је правосудни, здравствени и образовни систем у хаосу,“ нагласио је Будимир Алексић.

Он је указао да у каквом је стању образовни систем најбоље показује овај приручник који је постао предмет критичких опсервација јавности у земљи, а добрим дијелом и предмет духовитих анализа.

„Ова власт је током последњих 27 година своје владавине успјела да затвори све фабрике. Једине фабрике које овдје раде, које раде пуном паром, а које ова власт подстиче и подржава, јесу фабрике лажи. Најпродктивнија фабрика лажи је тзв. Јавни сервис РТЦГ, а за њом као што видимо не заостаје јавно предузеће Завод за уџбенике и наставна средства,“ истакао је посланик ДФ-а и напоменуо:

„У фабрике лажи претвориле су се и наше школе, у којима се учи лажна историја, у којима се пласирају неистине о нашој прошлости, и које су – умјесто да буду просвјетне и васпитне установе, претворене у установе за кретенизацију младих људи.“

6 КОМЕНТАРИ

 1. 0
  0

  Тачно! Језик је средство којим аутократска владајућа елита примитивизацијом свега и изазивањем згражавања покушава да помјери пажњу са “државног удара“, економских проблема, бојкота скупштине и недостатка креативних идеја. Из овога буквара су изашли: госпођица са шеширима из парламента ( остаће запамћена по шеширима), наш “сућед“ Čarli ( што је водио емисију шта су све Срби кроз историју “учињели нажао“ Црногорцима ) и изманипулисана армија све неписменјих беспосличара коју ствара систем.

 2. 0
  0

  Сви који су купили “Бруквар“, да га врате и траже натраг свој новац, због подвале у којој је учествовало и Министарство просвјете.

 3. 0
  0

  Хвала Алексићу што нам је заједно са страначким колегама омогућио да нашу децу школујемо на црногорском језику.

 4. 0
  0

  Будо је у праву! Како више не могу да замајавају народ бајањем полицијског пајаца Мираша, Удба мора да смисли нешто друго, да народ заборави на то да је гладан. Овај блентави буквар има улогу замајавања! Најбоље да га дају Мирашу, да он сриче својем „стаду“ из њега.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here