Насловна Политика Албанци траже три загарантована мјеста у Скупштини Црне Горе

Албанци траже три загарантована мјеста у Скупштини Црне Горе

2
ПОДИЈЕЛИ

Функционер коалиције ,,Албанци одлучно” Ник Ђељошај казао је да се залаже за измјене изборног законодавства по коме би била гарантована три мандата које ће подијелити албанске листе које пређу цензус од један одсто.

Наш циљ је да гласови који иду албанским партијама буду адекватно и представљени. Закон који је на снази нема афирмативан карактер, осим за хрватску националну мањину. Наш приоритет је да онемогућимо да у нашем народу, они који су највећи наши политички противници нађу плаћенике који ће за личну корист просути 500- 1000 гласова“, изјавио је Ђељошај.

Он се залаже да се повећа цензус од 0,7 одсто за листе које ће учествовати у подјели мандата и да буду гарантована три мандата које ће подијелити албанске листе које пређу цензус од један одсто.

Функционер Албанске алтернативе, која заједно са партијама Форца и ДУА чине коалицију „Албанци одлучно“, сматра да би ово била „афирмативна акција“.

Демократска партија социјалиста обавезала се коалиционим споразумом са коалицијом ,,Албанци одлучно“ да ће иницирати измјене изборног законодавства по којем ће Албанци добити загарантована мјеста у црногорском парламенту.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    Колико мандата имају Срби у Албанији? Када ће се омогућити насилно поарбанашеним Србима у Албанији да се врате својим коријенима, тј. да врате српска имена и презимена, језик и обиљежја? Када ће Срби у Албанији да имају загарантоване мандате и аутономне општине у Албанији?

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here