Насловна Политика Албанци планирају отмице српских амбасадора

Албанци планирају отмице српских амбасадора

0
ПОДИЈЕЛИ

Дипломатска представништва Србије у Швајцарској, Турској, Грчкој, Италији, САД и Њемачкој могућа су мета Албанаца, сазнају “Вечерње новости”.

Албанци наводно хоће да заузму неко од представништава како би се Србија принудила да одустане од захтјева да јој Французи изруче Рамуша Харадинаја.

Ово алармантно упозорење јуче је изнио први потпредсjедник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић, а извори београдског листа потврђују да су поменута представништва – најугроженија.

Имамо безбједносне информације да овакав паклени план постоји у албанској дијаспори и у сарадњи са нашим службама и оперативцима држава домаћина предузели смо све неопходне мјере како бисмо спријечили нежељени сценарио”, рекао је Дачић за “Новости”.

DACICОн каже да је алармирање јавности превентивна мјера, да су информације забрињавајуће, али позива истовремено дипломатско особље да се не шири паника.

О овим сазнањима обавијештене су полиције и безбједносне службе земаља домаћина и сва наша дипломатско-конзуларна представништва. Дате су све неопходне инструкције и предузете мјере у циљу превентивне заштите. Све ово показује на шта су све албански политичари спремни, чак и на тероризам. Упозоравам све земље да су одговорне за безбједност наших ДКП, а албанским политичарима скрећем пажњу да се не играју ватром. Нећемо одустати од гоњења Харадинаја нити било кога ко је починио злочине против српског народа”, категоричан је Дачић.

Према изворима “Новости”, процјена је да Албанцима примаран “циљ” нијесу српска представништва у државама које су признале Косово, како не би изгубили њихову наклоност. Али, у поменутим државама, у којима живи велики број албанских исељеника, могући су атаци, али и отмице српских дипломата као и чланова њихових породица.

Михајловић: Наше службе раде свој посао

Зорана-МихајловићПотпредсjедница Владе Србије Зорана Михајловић изјавила је данас поводом упозорења да би српске амбасаде могле да буду на мети албанске дијаспоре да надлежне безбиједносне службе реагују и раде свој посао, преноси „Танјуг“.

„Нисмо разговарали о томе, али сам сигурна да наше службе као што је то увек случај, било да је у питању претпоставка, размишљање или нека конкретна ситуација, реагују и раде свој посао“, рекла је Михајловић новинарима замољена да прокоментарише изјаву министра спољних послова Ивице Дачића.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here