Насловна Политика Албанци беже од Тачија: Боље им у француским шталама него на Космету...

Албанци беже од Тачија: Боље им у француским шталама него на Космету (видео)

0
ПОДИЈЕЛИ

Какви застрашујући услови владају овде показују снимци Телевизије „Франс 3“ из овог импровизованог кампа који се налази у Милузу, градићу на граници са Швајцарском. Они су присиљени да спавају на овом месту око месец дана.

francuska stala
Застрашујуцћи услови у импровизованим објектима у којима бораве Албанци. Телевизија „Франс 3“ је у петак емитовала једну репортажу из једне штале у којој борави на стотине Албанаца, који сваки дан напуштају Косово у потрази за бољим животом.

„Они су присиљени да спавају на овом месту око месец дана, док је ситуација алармантна“, каже француски новинар у овој репортажи. Близу 150 људи свакодневно позивају број за хитне случајеве тражећи помоцћ због свог здравственог стања.

Азиланти са Косова били су присиљени да се сами сналазе за храну и нађу уточиште, као на овој фарми, на аутобуским или железничким станицама пошто због њиховог великог броја није било могуће да им се обезбеди смештај.

„Разлог због којег смо дошли овде је помоћ која нам је била потребна због ситуације у којој смо се налазили, те смо се одлучили да оставимо све и напустимо нашу земљу. Због тога сада морамо трпети ситуацију у којој смо сада јер нема повратка назад„, рекао је азилант Едмонд Хоџа.

„Неке организације покушавају да им пруже помоћ, но главни проблем је влада“, каже „Франс 3“, јер су донели одлуку да се не одобрава азил, преноси Коха.нет.

„Велика су нам нада те организације да ће нам обезбедити место са бољим условима где ћемо моћи да боравимо“, каже други азилант Артон Шаља.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here