Насловна Друштво Активиста Сошић оглашен кривим: Свједоци на суђењу полицајци који су га тукли

Активиста Сошић оглашен кривим: Свједоци на суђењу полицајци који су га тукли

1
ПОДИЈЕЛИ
Фото: Фејсбук

Активиста Грађанске иницијативе „За нас“, Драган Сошић, на данашњем је суђењу, по хитном поступку, према пресуди Суда за прекршаје, кажњен новчаном казном у износу од 500 евра и дужан је да плати судске трошкове у износу од 30 евра, саопштили су на својој фејсбук страници из ГИ „За нас“.

„На терет му је стављено ометање службених лица, а свједоци оптужбе су била четворица полицајаца који су га тукли, пљували, псовали и пријетили му, док је са лисицама на рукама спровођен службеним возилом Управе полиције у Центар безбједности Подгорица.

Исти ти полицајци дају усаглашене, лажне, изјаве,“ нагласили су из ГИ „За нас“.

Драган Сошић је, у завршним ријечима, тражио да Суд његову изјаву, као грађанског активисте, барем једнако цијени као изјаве полицајаца насилника, нарочито зато што му Суд није одобрио извођење ниједног доказа који је предложио.

„Када томе додамо и јучерашњу казну Вањи Ђуришићу, у истом износу, изречену од стране истог судије, јасно је да смо далеко од владавине права и правде.

Још један доказ да је и Суд за прекршаје дио система и да је борба за грађанска права и Црну Гору свих грађана дуг и тежак пут и да само упорност и масовно дизање гласа против неправде и репресије једнога дана НАС може довести до слободне Црне Горе,“ нагласили су из ГИ „За нас“.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here