Насловна Друштво Актер афере „Сателит“ Јокић изабран за начелника Генералштаба ЦГ

Актер афере „Сателит“ Јокић изабран за начелника Генералштаба ЦГ

1
ПОДИЈЕЛИ

Савјет за одбрану и безбједност данас је поставио генерал-потпуковника Љубишу Јокића на дужност начелника Генералштаба Војске Црне Горе.

У априлу 2003. године именован је на дужност шефа Кабинета Врховног савјета одбране Србије и Црне Горе.

Када се 2011. говорило да би могао доћи као замјена Самарџићу, њему се тада унутар ДПС-а „замјерало“ што је био шеф Војног кабинета Светозара Маровића, те да је у том својству био актер афере Сателит у Србији.

Досадашњи начелник Генералштаба, адмирал Драган Самарџић именован је на дужност изасланика одбране при мисији у ОЕБС-у, а његов замјеник, бригадни генерала Рајко Пешић за војног савјетника Црне Горе при НАТО-у и ЕУ у Бриселу.

Сједници Савјета је предсједавао предсједник Црне Горе Филип Вујановић, а присуствовали су чланови Савјета, предсједници Скупштине и Владе Иван Брајовић и Душко Марковић.

Сједници Савјета су, по позиву, присуствовали министри одбране и унутрашњих послова Предраг Бошковић и Мевлудин Нухоџић, директор Агенције за националну безбједност Дејан Перуничић, директор Управе полиције Славко Стојановић и начелник Генералштаба Војске Црне Горе Драган Самарџић.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here