Насловна Друштво Ако се ограничи рад РТ, Русија би могла увести контрамјере

Ако се ограничи рад РТ, Русија би могла увести контрамјере

0
ПОДИЈЕЛИ

Федерална служба за комуникације, информационе технологије и масовне комуникације упозорава да би у случају ограничавања рада телевизије РТ од стране америчких медија и друштвених мрежа могла да предузме активне противмјере, рекао је директор Федералне службе Александар Жаров.

„У Русији раде многи амерички медији, укључујући и телевизије, они имају једнака права и могућности као и друга средства масовних информација. Ако нечувени притисак на РТ од стране америчких медија и друштвених мрежа доведе до ограничавања рада руске телевизије, мораћемо да уведемо активне противмјере“, рекао је он, преноси Спутњик.

Агенција подсјећа да је раније сајт РТ јавио да се у саопштењу које је примио од „Фејсбука“ одлука да се ограничи могућност објављивања на својој страници на енглеском језику саопштења, фотографија и видео-материјала објашњава повредом ауторских права за емитовање конференције за новинаре америчког предсједника Барака Обаме. Жалбу је, наводно, уложила телевизија „Настојаше времја“, која је пројекат америчког радија „Слободна Европа“ и коју финансира амерички Стејт департмент. Телевизија РТ је саопштила да посједује права на емитовање. Блокада је на снази до 21. јануара 10.25 часова по московском времену. На тај начин забрана се односи на вријеме када се одржава инаугурација новоизабраног предсједника САД Доналда Трампа, објашњава Спутњик. Телевизија „Настојаше времја“ саопштила је да није слала никакву жалбу на рачун РТ.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here