Насловна Насловна Ако нам не врате министарска мјеста, СДП да изађе из Владе

Ако нам не врате министарска мјеста, СДП да изађе из Владе

0
ПОДИЈЕЛИ

dzavid sabovic 04

Уколико Вујица Лазовић и Иван Брајовић не врате мандате СДП-у, ја бих урадио оно што је логично и што нам једино преостаје, а шта друго урадити у таквој ситуацији него изаћи из такве владе, казао је Џавид Шабовић, посланик и члан Предсједништва Социјалдемократске партије.

“Не могу да прихватим да би неко могао да размишља другачије осим да испоштује коалициони споразум. Уз то би и ДПС имао огроман терет, да буде тај који крши коалициони споразум, јер је он тај који је потписао уговор са СДП-ом о формирању Владе, а они су министри СДП-а”, рекао је Шабовић листу „Дан“.

Он је навео да „не може нико да говори тако, па чак ни премијер, који је у једној емисији рекао да су они били као посланици на листи“.

Посланици су друго, њих заиста бира народ, и када оду из тог клуба не формирају други клуб, јер на то немају право, већ само независни клуб. Па јесу ли онда и они независни министри у Влади Црне Горе“, упитао је Шабовић.

Он је поручио да више никада неће бити на изборној листи коју би сачињавали ДПС и СДП.

krivokapic, brajovic, sdp

Сада мислим да нијесам једини који тражи да наша партија иде самостално. Биће нас све више“, истакао је Шабовић.

Он је додао да су протести легитимни, а прелазна влада је актуелна прича.

Моја прича о прелазној влади је увијек актуелна прича и то је можда био једини начин да се одрже прави демократски избори, да се никада више не деси да министар иде„службеним аутом и користи службени новац и друге повољности које има у изборне сврхе. Што се тиче опозиције и протеста, они су легитимни, немам разлога да будем против, напротив, али се плашим да неће дати резултате. Досадашња искуства не указују на резултат. Уз то, чини ми се да је опозиција све мање јединствена, не само у том захтјеву, већ и у неким другим питањима“, казао је Шабовић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here