Насловна Насловна Ако има имало морала, Влада Црне Горе треба да поднесе оставку

Ако има имало морала, Влада Црне Горе треба да поднесе оставку

6
ПОДИЈЕЛИ

ne-u-nato 08

Мировни покрет „Не у рат не у НАТО” поздравио је одлуку предсједника Француске Франсоа Оланда да буде обустављено даље проширење НАТО-а.

Предсједник тог покрета Гојко Раичевић сматра да је сада право вријеме за отрежњење цијеле друштвене заједнице и за усмјеравање средстава и енергије ка ублажавању катастрофалне ситуације у свим сферама друштвеног и јавног живота.

Иако, као и већина грађана, немамо дилеме око моралности режима, позивамо Владу Црне Горе да направи тај један етички чин и одмах поднесе оставку, пошто су НАТО интеграције поставили као врхунски и једини циљ овог сазива, а противно вољи сопствених грађана. То посебно очекујемо од мањег коалиционог партнера СДП-а, који је свој политички правац и судбину везао за НАТО интеграције и то више пута јавно обзнанио као једини разлог своје партиципације у власти са ДПС-ом“, рекао је Раичевић листу „Дан“.

Gojko-Raicevic-u-Tivtu-4

Он је додао да Мировни покрет захваљује свим НВО које су његове чланице, политичким организацијама и другим субјектима и појединцима који су допринијели да, у изузетно тешким условима рада и опструкције власти, опстану и буду значајан субјект отпора напорима да Црна Гора постане дио ратног савеза.

Предсједник Скупштине Покрета за неутралност Огњен Јововић сматра да Оландова изјава не треба превише да изненађује било кога, поготово ако се има у виду да је порука овакве садржине послата из једне европске земље.

С друге стране, како је рекао, та изјава не треба да изненађује ни због тога што је политика „отворених врата“ коју заговарају НАТО олигарси могућа само за Грузију, Македонију, БиХ и Црну Гору.

ognjenjovovic

Имајући у виду украјинску кризу и њене катастрофалне последице, могућност проширења на Грузију је бесмислено помињати, јер би то, по свему судећи, отворило нову ратну опцију. Такође, имајући у виду алармантну ситуацију у Македонији везану за албанско питање, као и однос Грчке према тој бившој југословенској републици, мишљења сам да таква земља не може донијети добро ниједној организацији. Ни са БиХ није боља ситуација. На крају крајева, БиХ је протекторат, а не држава, у којем је корупција есенцијална вриједност. Остала је само Црна Гора, држава у којој је демократија флоскула, кованица за маскирање криминогене, коруптивне и бесправне стварности“, оцијенио је Јововић.

nebojsa-medojevic 08

Лидер ПзП-а Небојша Медојевић указао је да је прије неколико дана изјавио да неће бити ништа од позивнице за НАТО.

Опет сам био у праву. Постаје досадно. Очекујем да Ранко Кривокапић закаже хитну сједницу Скупштине поводом француске блокаде проширења НАТО-а. Сада када нема позивнице за НАТО, очекујем да Кривокапић и СДП одрже ријеч и оборе неуспјешну Владу. Ранко је човјек од ријечи“, написао је Медојевић на свом Твитер налогу.

6 КОМЕНТАРИ

  1. 0
    0

    NATO je samo dimna zavjesa kako bi se građanima skrenula pažnja sa sve teže ekonomske situacije. NATO takođe nije garant nikakvog „ekonomskog procvata“, jer je i Grčka dio tog saveza, pa je evo u bankrotu.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here