Насловна Насловна Столтенберг: Ако Француска каже „НЕ“, онда не можете у НАТО

Столтенберг: Ако Француска каже „НЕ“, онда не можете у НАТО

0
ПОДИЈЕЛИ

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг изјавио је да се одлуке о пријему нових чланица морају донијети консензусом свих чланица Алијансе.jens_stoltenberg_main_reuters

На питање да ли Македонија треба да постане чланица НАТО, седам година након самита у Букурешту, Столтенберг је рекао да за све одлуке унутар Алијансе мора да постоји пристанак свих чланица.

„НАТО вас и даље подржава на путу ка чланству и то смо поновили и на самиту у Велсу, прошле јесени када смо указали да се мора наћи заједничко ријешење за питање имена прије него што Македонија добије позивницу. Зато позивамо да се то ријеши“.

„Али као што знате, НАТО је организација која функционише на приниципу консензуса и због тога требамо консензус између 28 чланица како би донијли одлуку унутар Алијансе”, казао је Столтенберг на конференцији за новинаре након састанка са македонским премијером Николом Груевским.

Из кабинета француског предсједника Франсоа Оланда је речено да ниједна земља кандидат у овом тренутку, укључујући Црну Гору, не испуњава услове за чланство у НАТО.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here