Насловна Друштво Акција „Удар“: Процесуирано 12 лица због сумње да су лажирала саобраћајне незгоде

Акција „Удар“: Процесуирано 12 лица због сумње да су лажирала саобраћајне незгоде

0
ПОДИЈЕЛИ

Службеници Управе полиције МУП-а–Одсјека за борбу против организованог криминала и корупције су са службеницима Центра безбједности Никшић, у наставку полицијске акције „Удар“, Основном државном тужиоцу у Никшићу данас поднијели кривичну пријаву против још два лица, због основа сумње да су починила кривично дјело навођење на овјеравање неистинитог садржаја.sudar

Полицијске активности спроведене у претходно периоду упућују на сумњу да су Душан Дабижиновић (24) из Котора и Соња Аџић Караџић (31) из Никшића, починили кривично дјело које им се ставља на терет тако што су 13. новембра 2011. године око 10,40 минута телефонским путем пријавили Дежурној служби ЦБ Никшић да је у мјесту Гвозденице – Општина Никшић дошло до саобраћајне незгоде у којој су њих двоје учествовали као возачи возила. Они су, како се сумња, полицијским службеницима приказали лажне чињенице тако што су им казали да су оштећења на возилима која су била видна настала у тој саобраћајној незгоди која се није ни догодила, на основу чега је сачињен записник о увиђају саобраћајне незгоде, а све у циљу наплате штете од осигуравајућег друштва“, објашњавају из Управе полиције.

Кривична пријава против ова два лица Основном државном тужиоцу у Никшићу поднијета је у редовној процедури.

Процесуирањем ова два лица до сада је у акцији „Удар“, због основа сумње да су починили наведено кривично дјело, од фебруара ове године до данас, у шест одвојених активности процесуирано по два лица, што је до сада укупно дванаест лица.

„Наиме, сумње се да су такође два лица, Б.Ј (31) из Никшића, и Н.Б (41) годину из Подгорице, кривично дјело на истовјетан начин починили 20. марта 2014. године око 14,00 часова, када су телефонским путем пријавили Дежурној служби ЦБ Никшић да је у мјесту Голија – Општина Никшић дошло до саобраћајне незгоде у којој су њих двојица учествовала као возачи возила. Они су, како се сумња, потом полицијским службеницима приказали лажне чињенице у вези са саобраћајном незгодом која се није десила, ради наплате штете од осигуравајућег друштва“, стоји у саопштењу Управе полиције.

Такође, В.Ј (26) и М.Ј (28), оба из Никшића, се сумњиче да су кривично дјело навођење на овјеравање неистинитог садржаја починили 12. фебруара 2014. године, када су телефонским путем пријавили Дежурној служби ЦБ Никшић да је у мјесту Гребице – Општина Никшић дошло до, како се испоставило, лажне саобраћајне незгоде у којој су њих двојица учествовала као возачи возила.

„Службеници овог Одсјека и ЦБ Никшић су претходно, 31. марта 2015. године, ОДТ у Никшићу поднијели кривичну пријаву против Ј.П(25) и М.А (28) година, оба из Никшића, који се сумњиче да су на истовјетан начин у Никшићу кривично дјело починили 27. децембра 2013. године.

Они су, наиме, како се сумња, Дежурној служби ЦБ Никшић пријавили да се лажна саобраћајна незгода догодила тог дана у мјесту Шуме.

„Претходно су службеници овог Одсјека и ЦБ Никшић, током фебруара 2015. године, у оквиру ове полицијске акције, у два одвојена случаја ОДТ у Никшићу процесуирали четири лица због сумње да су такође лажирала саобраћајне незгоде ради наплате новца од осигурања. Наиме, сумња се да су М.В (21)и М.В. (29) миз Никшића починили наведено кривично дјело 07. децембра 2013. године. И друга два лица, Ж.К (50) и Р.Д (21), из Никшића, се сумњиче да су ово кривично дјело, на већ описани начин, починила 21. септембра 2014. године“, стоји у саопштењу УП.

Полицијске активности у оквиру акције „Удар“ се настављају.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here