Насловна Друштво Акција спречавања трговине људима на КиМ: Легитимисана и грађанка ЦГ

Акција спречавања трговине људима на КиМ: Легитимисана и грађанка ЦГ

0
ПОДИЈЕЛИ

Пет лица ухапшено је у овонедељној акцији Директората полиције тзв. Косова. У акцији је претресено је готово 30 локација и затворено више локала, а легитимисано готово 200 жена.

„Спровођење оперативног плана под називом ‘Јун 2016’ резултирало је претресом 29 различитих локација, док је 7 локала затворено од стране општинских инспектора, те су им наплаћене казне због недостатка каса и докумената за рад. Ухапшено је 5 осумњичених због поседовања оружја и ометања службеног лица. На локацијама на којима су спроведене полицијске контроле легитимисано је 176 жена, због сумње да немају документацију за рад“, наводи се у саопштењу тзв. Косовске полиције.

Како се даље наводи, легитимисано је 115 држављанки Албаније, по једна држављанка Црне Горе, Молдавије и Бугарске и 58 жена са Косова и Метохије, а сви случајеви у којима лица из иностранства нису поседовала дозволе за рад и боравишне дозволе, предати су Директорату полиције тзв. Косова. Истовремено, заплењен је и доказни материјал – пиштољ, меци, војни нож, бокер, спреј и две шипке.

(Извор: Коссев)

ПОДИЈЕЛИ

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here