Насловна Друштво Акција полиције: Претресли 60 локација, хапсили по Будви, Бару и Улцињу (ВИДЕО)

Акција полиције: Претресли 60 локација, хапсили по Будви, Бару и Улцињу (ВИДЕО)

1
ПОДИЈЕЛИ

Службеници Управе полиције су, у три акције које су спроведене у претходних недјељу дана, а које су усмјерене на криминалне групе и безбједносно интересантна лица, претресли 61 локацију на југу и сјеверу коју користе чланови ОКГ и њима блиска лица.

Како је саопштено, приведен је велики број лица. Одузети су оружје и муниција, скупоцјени аутомобили, средства комуникације, уговори и друга документа, новац и друге ствари. Више особа је ухапшено.

Све што је одузето биће вјештачено у Форензичком центру ради утврђивања поријекла односно евентуалне повезаности са почињеним кривичним дјелима.

“Службеници Центра безбједности Будва и Центра безбједности Бар су данас, уз подршку Посебне јединице полиције, у трећој акцији коју је полиција спровела за недјељу дана, а у наставку превентивно – репресивних активности усмјерених ка криминалним групама и безбједносно – интересантним лицима, синоћ и јутрос извршили претресе станова, других просторија и возила на укупно 24 локације на подручју Будве, Бара и Улциња. До сада су приведена 24 лица од којих су четири лица лишена слободе због илегалног посједовања оружја. Одузети су оружје, муниција, пригушивач за пиштољ, оптички нишан за пушку, ручне радио станице и већа количина муниције. Слиједе даље полицијске активности“, наведено је у саопштењу.

Полиција је наиме синоћ и данас на подручју Будве извршила претрес на 11 локација и привела 11 особа, док су полицијски службеници на подручју Бара и Улциња данас извршили претрес на 13 локација и привели 13 особа.

“Службеници ЦБ Будва су на 11 локација које су претресали пронашли оружје, муницију, пригушивач за пиштољ, оптички нишан за пушку, ручне радио станице и већу количину муниције, као и 775 метака различитог калибра пиштољске муниције у једном возилу без регистарских ознака. Службеници ЦБ Будва су лишили слободе четири лица. Два су лишена слободе данас, Н.С. (39) из Будве и М.К. (28) из Никшића, и они ће уз кривичну пријаву током дана бити приведени Вишем државном тужиоцу у Подгорици, због основане сумње да су починили кривична дјела недозвољено држање оружја и експлозивних материја. У овој акцији синоћ су у Будви лишени слободе Д.Ш. (24) из Никшића и З.С. (39) из Никшића са боравком у Будви, због основане сумње да су починили кривична дјела недозвољено држање оружја и експлозивних материја и они су већ из кривичну пријаву приведени државном тужиоцу у ВДТ у Подгорици“- наведено је у саопштењу полиције.

Службеници ЦБ Бар су претресима на подручју Бара и Улциња, како додају из УП, на 13 локација пронашли 212 комада пушчане муниције и више комада разне пиштољске муниције. О свему је обавијештен надлежни тужилац ради квалификације кривичног дјела.

Из полиције подсјећају да су службеници ЦБ Беране и ОБ Рожаје уз подршку ПЈП, прије три дана, извршили претресе на 16 локација која користе тзв. безбједносно интересантна лица и да су привели 20 особа.

Одузета су возила, муниција, пригушивач и средства којима се може извршити напад на живот и тијело.

“Против једног лица је поднијета кривична пријава због основане сумње да је починило КД недозвољено држање оружја и експлозивних материја.

Пет дана раније, службеници Сектора криминалистичке полиције су, заједно са службеницима ЦБ Херцег Нови, ОБ Котор и ОБ Тиват, а у садејству са службеницима ЦБ Подгорица, ЦБ Никшић, ЦБ Будва, САЈ и ПЈП, претресли 21 локацију на подручју Котора, Тивта и Херцег Новог коју користе чланови организованих криминалних група Кавач и Шкаљари, као и њима блиска лица.

Приведено је више безбједносно – интересантних лица а приликом претреса је пронађено и одузето: 16 возила високе класе марки BMW, VW, aуди, порше, од којих нека возила посједују одговарајући степен заштите; 3 мотоцикла; више од 30 мобилних телефона и СИМ картица, од којих и један дио иностраних СИМ-картица (међу одузетим телефонима су били и телефони марке ‘Блацкберрy’ са високом нивоом крипто-заштите, који се користе као вид сигурне комуникације); више таблет и лап топ рачунара и УСБ-меморија за складиштење података; 5 пиштоља и 5 пушака, који ће бити предмет даљих провјера и вјештачења; више од 650 комада пиштољске и пушчане муниције различитог калибра; 1 панцир и 1 метални бокс; 1 оптички нишан; новац у износу од око 8.000 евра; документација о различитим врстама новчаних трансакција које ће бити предмет даљих провјера; документација са различитим врстама шифрованих порука; већи број уговора о купопродаји непокретности и новчаним позајмицама и већи број визит картица са контактима у земљама Јужне Америке.“

Демократе: Хапсите за држање оружја, а не хапсите за метак у главу

Како преносе медији, један од ухапшених је Никола Сјеклоћа, члан ОО Демократа из Будве.

Из Демократске Црне Горе поручују „господи из ОКГ-ДПС“ да је њихова „правда“ најочитија по томе што хапсе због држања оружја, а не хапсе због метка у главу.

„Да се ради о класичној фарси и подмуклој подметачини доказ је и саопштење ДПС-а, које Управу полиције Министарства унутрашњих послова претвара у класичну партијску полицију. Најбољи доказ за то јесте чињеница да у Будви хапсе Николу Сјеклоћу, прослављеног боксерског шампиона и корисника националне пензије, коју је часно, храбро и шампионски зарадио“, наводи се у саопштењу Демократа.

ПОДИЈЕЛИ

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here