Насловна Друштво Акција Пинк 3: Три особе ухапшене због сумње да су посредовале у...

Акција Пинк 3: Три особе ухапшене због сумње да су посредовале у проституцији

0
ПОДИЈЕЛИ

Службеници Управе полиције МУП-а – Одсјека за борбу против организованог криминала и корупције су данас, са службеницима Центра безбједности Будва, у оквиру акције под називом „Пинк 3“ ухапсила три особе због сумње да су посредовали у вршењу проституције. Како се наводи у саопштењу, ухапшена је М.М (29) из Лознице, са боравком у Будви, С.П, (33) из Мостара, боравком у Будви, и Б.Ц. (54) из Бара.prostitucija

„Докази које су службеници овог Одсјека у координацији са Основним државним тужилаштвом у Котору прикупили и спроведене полицијске активности у претходном периоду указују на сумњу да су ова три лица, у току јуна и јула 2015. године на подручју више приморских општина, уговарали и организовали пружање сексуалних услуга у хотелима, приватним смјештајима и на другим локацијама како би зарадили новац, те су у те сврхе користили стране држављанке поријеклом из земаља окружења“, објашњавају из УП.

Осумњичени ће данас бити приведени ЗОДТ у Котору на даљу надлежност, због постојања основа сумње да су посредовали у вршењу проституције.

Акција „Пинк 3“ је наставак активности службеника Управе полиције МУП-а на откривању, спрјечавању и сузбијању проституције и посредовања у вршењу проституције.

Подсјећамо да су прије три дана, 21. јула ове године, службеници овог Одсјека у садејству са службеницима ЦБ Подгорица, реализовали полицијску акцију „Камп” у којој су ухапсили Стојанку Јововић (65) из Подгорице, такође због сумње да је посредовала у у вршењу проституције.

„Ово је, од почетка 2014. године до данас, седма оваква активност полиције будући да су службеници овог Одсјека, осим поменута два предмета у ова три дана, у току 2014. године реализовали и пет предмета који се односе на сузбијање посредовања у вршењу проституције и уопште проституције као друштвено негативне појаве. Од тих пет предмета из прошле године у два су, како се сумња, кривична дјела почињена на организован начин. У предметима из 2014. године укупно је ухапшено 12 лица која су осумњичена да су уговарала и организовала пружање сексуалних услуга од стране женских особа за новац“, закључује се у саопштењу Управе полиције.

ПОСТАВИ ОДГОВОР:

Please enter your comment!
Please enter your name here